מחלות לב גובות את חייהן של עשרות אלפי ישראלים מדי שנה, אך נראה שהציבור חושש הרבה יותר מפיגועים או תאונות דרכים, למרות שסטטיסטית הסיכוי למות מהם קטן הרבה יחסית להתקפי לב או דום לב. כך עולה מסקר שיזם האיגוד הקרדיולוגי הישראלי וערך מכון מדגם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הסקר, הישראלים שאננים בכל הקשור למחלות לב למרות שזה כאמור אחד הגורמים המובילים לתמותה. רק 10.2% מהציבור חושש מדום לב\התקף לב. דווקא את הסרטן, סיבת המוות מספר 1 בישראל בפרט ובעולם המערבי בכלל, אבחן הציבור כסכנה הגדולה ביותר - 34.3% מהציבור חושש למות בדרך זו.
עוד עלה מהסקר כי הציבור חש מאוים מסכנת מוות בתאונת דרכים או בפיגוע, למרות ששני הגורמים האלה הם זניחים לעומת מחלות לב וסרטן. 23.6% חוששים למות בתאונה, ו-21.2% חוששים למות בפיגוע.
חוסר מודעות בציבור
"בשנים האחרונות הצלחנו להוריד את התמותה ממחלות לב בשנים, אך הממצאים מצביעים על חוסר מודעות מספקת בקרב הציבור בכל הקשור לסיכון שבמחלות לב", אמר יו"ר האיגוד הקרדיולוגי בישראל, פרופ' מיכאל גליקסון. "אמנם הסרטן הוא סיבת המוות השכיחה ביותר בארץ, אך התקפי לב ודום לב גובים בכל זאת כל שנה את חייהם של עשרות אלפי אנשים בארץ, הרבה יותר מפיגועים ומתאונות דרכים".
הכנס השנתי של האיגוד הקרדיולוגי בישראל יתקיים בתאריכים 12-13 באפריל בתל אביב. במסגרתו יוצגו עבודות מדעיות ומחקרים שבוצעו בשנה האחרונה בארץ מתחום הקרדיולוגיה וכירורגית לב.