רופאי חדר המיון בבית החולים סורוקה הופתעו לגלות מהי הסיבה שגרמה לתינוק בן שנתיים לשיעול טורדני ולסירובו לאכול במשך חודש וחצי. בבדיקת סי.טי שערכו לו בבית החולים התגלה כי התינוק בלע סוללה שנתקעה לו בוושט. "היינו מוכנים לגרוע מכל - ניתוח של פתיחת צוואר", מספר ד"ר לירן שטילר שטיפל בילד, "כשראינו שאין סכנה לכלי הדם הגדולים, הוצאנו את הבטרייה מהוושט".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הוריו של התינוק שמו לב שבמשך חודש וחצי הוא מסרב לאכול באופן תדיר, וגם משתעל שיעול שלא מפסיק. בדיקות הרופאים לא הראו שום דבר חריג, והתינוק קיבל תרופות נגד צינון. לאחר שלא חל שיפור במצבו, לקחו אותו הוריו לחדר המיון, ורק לאחר צילום הסי.טי התגלתה הסוללה בגרונו של התינוק.
התינוק, שנמצא כעת בשלבי החלמה, עבר בדיקות מקיפות ויעבור בדיקות נוספות בהמשך. "בליעת בטרייה היא אחד הדברים המסוכנים ביותר לילדים", מסבירה ד"ר גלינה לינג, מומחית בגסטרואנטרולוגיה. "בטרייה שנמצאת בוושט מעל 10 דקות עלולה לגרום לכיב (פצע) ופגיעה ברקמות הוושט".
"בטרייה - סכנת מוות"
ד"ר שטילר מסביר כי "אחד הסימנים לעצם זר אצל ילדים הוא קושי בבליעה, שמופיע עם ריור או שיעול טורדני. כדי לאבחן את המצב יש צורך בצילום צוואר וחזה משתי זוויות, על מנת לראות אם מדובר בבטרייה או בגוף זר אחר שכן בטרייה מהווה סכנת מוות. בנוסף, יש צורך לאתר את המיקום המדויק: בוושת או בקנה הנשימה".
"צריך להיות ערניים, להיזהר ולהרחיק מהישג ידם של ילדים", אמרו הוריו של הילד. "תודה לצוות בית החולים שהציל את החיים של הילד".