מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) הכריז כי שומני הטראנס המיוצרים באופן מלאכותי יוצאו מכלל מוצרי המזון המעובד המיוצר במדינה עד חודש יוני 2018. השומנים, המצויים בעיקר במרגרינה ובחטיפים, "אינם בהכרח מהווים מקור בטוח לתזונת בני אדם" - כך על פי הודעת מינהל המזון והתרופות, שנימק את ההחלטה במחקרים שהצביעו על הסכנות שבצריכת שומני טראנס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהודעה שפרסם מנהל התרופות נמסר כי "ההוראה להוציא את השומן המלאכותי מאותם מאכלים מראה עד כמה מחויב ה-FDA לבריאותם של האמריקנים". עוד הוסיפו במינהל התרופות והמזון כי הוצאת שומן הטראנס מהמזון תתרום לבלימת תופעות של עלייה במשקל, אובדן זיכרון, מחלות לב, ותמנע אלפי מקרים של התקפי לב קטלניים בכל שנה, זאת בנוסף להפחתת כמויות "הכולסטרול הרע" בגוף שעל פי מחקרים שונים עשוי להגביר את הסיכוי ללקות במחלות לב.
במחקרים שפורסמו בשנים האחרונות נמצא כי הוצאת שומני טראנס מהמזון עשויה למנוע עד 20 אלף מקרים של התקפי לב בקרב אמריקנים וכ-7,000 מקרי מוות כתוצאה ממחלות לב בכל שנה. כבר בשנת 2006 חויבו יצרני מזון בארה"ב לציין על גבי אריזות המזון את כמות שומני הטראנס, תקנה שהובילה לצניחה משמעותית בכמות השומנים המצויים במזון מעובד.
בעקבות התקנות, חלה מאז 2003 ועד 2012 ירידה של כ-78% בצריכת מזון המכיל שומן טראנס בארה"ב. העיר ניו יורק הקדימה את תקנות ה-FDA המחמירות, כאשר כבר בשנת 2007 אסרה על מסעדות להגיש מנות המכילות את השומנים המסוכנים, וחברות מזון מהיר ובהן "מקדונלד'ס" הפסיקו לטגן בשמן המכיל שומן טראנס כבר לפני כעשור. כעת נותר רק לחכות ולראות אם רשויות הבריאות במדינות נוספות ברחבי העולם ילכו בעקבות הרשות האמריקנית ויאמצו תקנות דומות.