תופעות של הפרעות קשב וריכוז שכיחות יותר בקרב הילדים הצעירים בכיתות הלימוד בבתי הספר. כך עולה ממחקר חדש שבדק את התפלגות התופעה לאורך תשע השנים האחרונות בקרב 4,000 תלמידים בישראל. עוד על פי המחקר, ילדות בסיכון לתופעה עד פי שניים מבנים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אם עד לפני מספר שנים היה נהוג לייחס את הפרעות הקשב והריכוז שבהן סובלים תלמידים למספר הילדים בכיתות ולמצבת המורים המופקדים עליהן, כעת מתברר כי לתלמידים הצעירים בכל מחזור ישנו סיכוי מוגבר ללקות בתופעה בשיעור של 27% לעומת חבריהם הבוגרים.
מחקר חדש שערכו שירותי בריאות כללית, מגלה לראשונה כי התופעה שכיחה בעיקר בקרב ילדים שנולדו בחודשים ספטמבר עד דצמבר. הממצאים החד-משמעיים שהתגלו מתבטאים גם בהיבטים של הטיפול בהפרעות, כאשר יותר מרבע מהילדים הצעירים בשכבה מטופלים בתרופות המותאמות לאופי ההפרעה שממנה הם סובלים.
נתון מעניין נוסף העולה מהמחקר, קובע כי התופעה שכיחה בקרב בנים עד פי שניים לעומת בנות. ממצא זה מעיב על מאמציהם של זוגות צעירים המתכננים מראש את מועד הלידה, אך אינם יכולים לקבוע את מין היילוד.
למרות הגילויים החדשים, ברפואה עדיין מתקשים להסביר את הסיבות לתופעה. "אין לנו תשובות מדויקות לגורמים לתופעה הזו", אומר מנהל מכון שירותי בריאות כללית למחקר, הפרופסור רן בליצר. "סביר להניח שזה קשור לבשלות הרגשית של הילדים הצעירים ביותר, שנכנסים לתחילת שנת הלימודים"