האם איירפודס עלולים לגרום לסרטן? 250 רופאים וחוקרים חתמו על עצומה הקוראת לארגון הבריאות העולמי להזהיר מפני שימוש באוזניות אלחוטיות, שכן הקרינה שהן פולטות עלולות לסכן את המשתמשים בהן.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בין האוזניות האלחוטיות הפופולריות ביותר ניתן למנות את האיירופדס של אפל: רק בשנה שעברה מכרה החברה 28 מיליון זוגות של האוזניות הפופולריות, ובשנה שקדמה לה מכרה 16 מיליון זוגות. החשש של כמה חוקרים הוא שאוזניות אלה עלולות להיות מסוכנות במיוחד, שכן הן פולטות קרינה הישר לתוך תעלת האוזן הרגישה. "מיקומן בתוך תעלת האוזן חושף רקמות בראש לרמות קרינה גבוהות יחסית", מסביר פרופסור ג'רי פיליפס מאוניברסיטת קולורדו.
קרינת הרדיו, שבה נעשה שימוש באינטרנט אלחוטי, גלישה סלולרית וטכנולוגיית בלוטות', טרם הוכחה כמסרטנת – אולם מחקרים שנעשו על בעלי חיים הראו קשר אפשרי בינה לבין המחלה הקשה. קשר אפשרי זה נמצא גם ברמות קרינה הנמוכות משמעותית מהרמה המקסימלית המותרת על פי חוק.
האוזניות האלחוטיות מתחברות למכשיר הנייד באמצעות טכנולוגיית בלוטות'. כמו כל טכנולוגיה אלחוטית, בלוטות' עושה שימוש בגלים אלקטרומגנטיים – במקרה זה, בגלי רדיו בעוצמה נמוכה. בעוד שההשפעה המסוכנת של גלי רדיו בעוצמה חזקה ידועה, מדענים עדיין בודקים מהי ההשפעה של חשיפה ממושכת לגלים בעוצמה נמוכה.
במחקרים שנערכו על בעלי חיים התגלה מתאם בין חשיפה ממושכת לגלים מסוג זה לפגיעה במערכות הרבייה, במערכת הנוירולוגית ובגנטיקה. מחקרים אף מצאו מתאם אפשרי בין קרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת לסרטן, וספציפית סרטן המוח. משכך קוראים מדענים לפיקוח רב יותר על מוצרים העושים שימוש בטכנולוגיה הזו, וכן להעלאת המודעות לנזק האפשרי שהיא עלולה לגרום לו. יש לציין שנעשו מחקרים מועטים על טכנולוגיית הבלוטות' באופן ספציפי, אולם הקרבה הפיזית של האוזניות למוח מעוררת חשש רב בקרב מדענים.
לדברי המדענים, "הארגונים השונים שקובעים את תקנות הבטיחות לא קבעו הנחיות מספיקות כדי להגן על הציבור, במיוחד ילדים ומי שפגיעים במיוחד לקרינה אלקטרומגנטית", הזהירו המדענים. "באי-נקיטת עמדה ואי-עשייה, ארגון הבריאות העולמי כושל במילוי תפקידו כרשות העיקרית להגנה על הבריאות".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו