תחקיר מיוחד: מה רמת הניקיון במקומות שאמורים להיות הכי נקיים - בבתי החולים הגדולים בארץ? בחלק הראשון של התחקיר ששודר הערב (רביעי) בתכנית חיסכון לקחנו מזון ואמצעים רפואיים לבדיקה במעבדה, וכמות החיידקים שנמצאה עליהם הייתה מטרידה.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בבית החולים הממשלתי וולפסון, שמשרת את תושבי בת ים חולון ותל אביב, כבר בכניסה למטבח ניתן לראות שהרצפה מלאה בשאריות מזון, הסירים מכוסים בחלודה והגבינות מונחות מחוץ לקירור במשך שעות. "מזון שמגיע לחולה במצב כזה יכול לגרום לבחילות הקאות ושלשולים, אבל גם להרעה במצב ואפילו למוות", סיפר בועז לייבוביץ מחברת LAC לבטיחות במזון. מצב הניקיון העלוב במטבח מסביר את תוצאות המעבדה: 6,600 חיידקים לגרם מזון, כלומר סביב 2 מיליארד חיידקים במנה.
גם במרכז הרפואי שיבא שבתל השומר ניתן למצוא את האוכל לא שמור ומחוץ לבניין. הצוות בחר לקחת לבדיקת מעבדה מזון ממחלקת היולדות, אשר המרכז מתפאר בתנאים הגבוהים שהיולדות מקבלות בה. אך גם כאן נמצאה כמות חיידקים חריגה, ואף עובש במזון ובאמצעים.
בבית החולים בילינסון שבפתח תקווה, שם מאושפזים חצי מיליון מטופלים מידי שנה, נמצאה גם כן כמות חיידקים חריגה בבדיקת המעבדה. המזון שנבדק נלקח מהמחלקות הקשות ביותר, בהם החולים סובלים ממחלות לב וכליות והם רגישים לכל מפגע תברואתי. בספירה כללית נמצאו 1,300 חיידקים לגרם מזון, וחמור יותר: מתוכם 180 חיידקי סטרפטוקוקוס צואתי.
בית החולים היחיד שעמד בבדיקה בהצלחה הוא בית החולים רמב"ם שבחיפה. תוצאות בדיקת המזון בבית החולים הראו שהמנה תקינה לחלוטין, ואין בה חיידקים צואתיים.
תגובת בית החולים בילינסון: על פי הנחיות משרד הבריאות בבית החולים מתבצעות בקרות ובדיקות לעיתים תכופות. אנו עומדים בכל תקני משרד הבריאות.
תגובת המרכז הרפואי שיבא: הבדיקות שערכתם מצטרפות לבקרה העצמית המקפידה שאנו עורכים באמצעות חברה חיצונית על מנת להבטיח את איכות המזון. בנוסף אנו עורכים בדיקות קפדניות וביקורות באופן סדיר. כמו כן, השקענו לאחרונה למעלה כ 10 מליון שקלים בתשתיות על מנת לעמוד בסטנדרטים המחמירים ביותר. נמשיך לשאוף לאיכות מירבית למטופלינו והיכן שנמצאים כשלים נאתר ונתקן.