כל אחד שבשנים האחרונות נדרש לטיפול כלשהו בבית החולים, יודע ומכיר את המחסור במיטות והעומס. אלא שבאירלנד למשל, המצב גרוע יותר מהמצב בישראל. זו אחת הסיבות, ששר התיירות, רוצה להגביר את זרם תיירי המרפא המגיעים לטיפולים בארץ - אלא שיש גם מי שמתנגד למהלך.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בישיבת ממשלה שהתקיימה אתמול, חילופי דברים בין השרים ממחישים את חילוקי הדעות ביניהם. הדיון התקיים במהלך סקירת התיירות השנתית שהעביר השר יריב לוין. אחרי סקירה ארוכה פנה אליו שר הבריאות ליצמן.
ליצמן ליריב לוין: "אתה לא דיברת על תיירות מרפא".
לוין משיב לליצמן: "נכון. צריך לפתח מבחינתי. המגבלות הקיימות לא סבירות".
בשלב הזה ראש הממשלה נתניהו התערב ותמך בעמדתו של השר לוין. "יריב צודק", אמר נתניהו וחידד שהוא מתכוון לתיירות מרפא בשעות מתות, כאלו ללא עומס חריג של חולים.
אלא ששר האוצר כחלון, היה דווקא זה שהתנגד למהלך. "תיירות מרפא זה לוקסוס", אמר. "הגבלנו את זה ולא אאפשר לפרוץ מסגרת. לא על חשבון אזרחי ישראל. בואו נשפר שירותים לאזרחים לפני שדואגים לאוליגרכים על חשבון המערכת הציבורית". השר לוין ענה בתשובה שזהו הוויכוח הקבוע בין השרים.
צריך להזכיר: בדיקה של אגף החשב הכללי במשרד האוצר מ־2014 גילתה שלא פחות מ־75% מהטיפולים בתיירי המרפא נעשים בשעות הבוקר - כלומר על חשבון החולה הישראלי - וכי בתמורה לכסף הרב שמשלמים התיירים, בתי החולים פועלים כדי לקצר להם תורים.