שלושה מ-4 ילדיהם של בני משפחת בלז'צ'וק מערד נולדו עם אותו הגן - אפילפסיה שגורמת לפרכוסים, הפסקות נשימה ודופק. טיפול תרופתי לילדים בגיל הזה אין. הדבר היחיד שיכול לסייע להם הוא מוניטור מתקדם שיודע לזהות פרכוס מתקרב, אך בקופת חולים כללית מסרבים לממן אותו. בפני ההורים טענו בקופת החולים שמוניטור נמצא מחוץ לסל התרופות, אך בתגובה לפניית "החדשות" טוענים בקופת החולים שהמוניטור מאושר לשימוש רק בבתי חולים.
נפתח חשבון לגיוס כספים: בנק מזרחי- טפחות, סניף 489, מספר חשבון - 401344 על שמה של אולגה.
כבר 4 חודשים מאז שנולדה, לאה ואיגור ההורים של אולגה לא ישנים בלילות. הם חולקים משמרות של 24 שעות ועוקבים אחרי כל פעימת לב. "אנחנו רוצים לחיות ביחד, רוצים לנשום", אמרו. יש בידיהם מוניטור ישן, שאינו מזהה הפסקות נשימה ולכן אינו אפקטיבי בצורה מלאה.
לאה סיפרה על המציאות הקשה: "אני מפחדת שזה יכול לקרות איתה כל רגע. אני לא יכולה לסבול יותר, אמרתי שאנחנו חייבים מוניטור - אנחנו לא רובוטים". איגור, בן זוגה, הוסיף: "זה נורא מפחיד, צריך לזהות בזמן כדי להבין מה קורה איתה ולעזור לה".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
לאה היא אישה מרותקת לכיסא גלגלים בעקבות ניתוח שכשל, ואיגור הפסיק לעבוד בשל המצב. "אין לנו את הכסף הדרוש, אנחנו חיים בקצבה כי אנחנו צריכים לשמור כל הזמן", אמרו. כשלאה ואיגור מדברים על החשש הכבד לביתם - הם יודעים איך זה יכול להסתיים. לפני 9 שנים בנם תומס, אז בן שנה וחודשיים, התמודד עם אותה המחלה בדיוק. גם אז הגישו בקשה למוניטור המיוחד, גם אז סורבו. תומס נפטר זמן קצר אחר כך.
"אחר ששנה וחודשיים לא ישנתי, התעוררתי מהרעש של המוניטור. זה היה מאוחר מדי", סיפרה לאה. "עשיתי החייאה 30 פעמים, ניסיתי להנשים אותו. הוא סבל ממוות מוחי". לאה ואיגור תרמו את איבריו והצילו ארבעה ילדים אחרים.
בהיעדר מימון, כל מה שנותר להם כעת הוא לבקש עזרה מכל מי שיכול לסייע, להציל אותם ואת אולגה מגורל דומה לזה של תומס. "אני מבקשת שתעזרו לי להביא את המוניטור הזה. לא צריכה כסף רק את המוניטור המיוחד", ביקשה לאה. "בלי מוניטור אין לנו חיים. ילדים נולדים בשביל לחיות לא בשביל שאנחנו נקבור אותם. הפוך צריך להיות".
מקופת חולים כללית נמסר בתגובה: "השימוש במוניטור המבוקש הוא רק לבתי חולים ולמרפאות ולא ניתן לספקו לשימוש ביתי. יחד עם זאת, לאור המצב והנסיבות המיוחדות, נפעל להתאמת פתרון בהתאם לצרכים הרפואיים של הפעוטה".