עד היום אין תשובה חד משמעית לשאלה האם ועד כמה הטלפון הסלולרי מסכן את הבריאות. עם זאת, ניתן לראות כיצד משתנה רמת הקרינה הנפלטת ממנו במצבים שונים. אז איפה הטלפון הכי מסוכן?
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בשימוש בטלפון הסלולרי במעלית נמצאה רמת קרינה שהיא פי 5 מרמתה המקורית. כאשר מוסיפים לכך שימוש בנתוני הנייד, כלומר שיחות, הודעות או גלישה באינטרנט, רמת הקרינה מזנקת ומגיעה לפי 20 מהרמה המקורית. גם באוטו, כמו במעלית, רמות הקרינה עולות והשימוש בנתונים אף מחמיר זאת.
הקרינה שפולט הטלפון נקראת קרינה בלתי מייננת, והיא סווגה כגורם אפשרי לסרטן. גיל כהן מאגף מניעת קרינה, במשרד להגנת הסביבה, מסר כי הנחת הטלפון בקרבת הראש בעת השינה זה "הכי גרוע". במצב כזה יימצאו על הכרית עצמה רמות קרינה גבוהות, וכאשר הטלפון משדר נתונים הן יכולות להגיע לפי 20 ואפילו לפי 30 מהרמה הרגילה.
הסכמה גורפת בקרב החוקרים התקבלה בנושא השימוש בסלולרי בקרב ילדים: יש למנוע מבני שנתיים ועד גיל 12 את הקרבה לסלולריים. על פי ד"ר אהוד נאמן, לשעבר ראש אגף קרינה במשרד להגנת הסביבה, הסכנה המרכזית היא התפתחות של סרטן באזור הראש, במוח או בבלוטות הרוק. אם כך, על מנת להימנע מרמות קרינה גבוהות יש לשמור על מרחק בין הטלפון לראש, לדבר בעיקר על רמקול ולהשאיר את הטלפון בתיק ולא בכיס.