לאחר תחזיות זהירות ובצורת של כחמש שנים, רשות המים הודיעה הערב (מוצאי שבת) כי הקצאות המים לחקלאות הוגדלו משמעותית וישחוררו מוקדם מהרגיל, וזאת בשל גשמי חודש פברואר האחרון. בכמה עלתה הכינרת מאז תחילת החורף? כל הפרטים.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
על פי רשות המים, כמות המשקעים המצטברת בשקלול כלל ארצי לתקופה שבין ספטמבר לפברואר השנה מסתכם ב- 130% ביחס לממוצע הרב שנתי לתקופה זו. ביחס לכל תקופת החורף אנו נמצאים ב- 114% מכמות הגשם שהייתה חזויה.
בשונה מ-5 השנים שקדמו לשנה זו, שבהם כמות הגשם הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי, השנה גם כמות המשקעים הייתה גדולה מהממוצע. ניכרת התאוששות וצמצום חלק מהגירעונות המצטברים שנוצרו בשנים קודמות בכינרת ובאקוויפרים השונים.
לאחר בחינת תמונת המצב, החליט מנהל רשות המים להמליץ למועצת רשות המים להקדים את הקצאות המים שנועדו לחקלאות ולצרכי שמירת הטבע. על פי הכללים נקבעות הקצאות אלו רק בסוף חודש מרץ, אך מכיוון שכבר היום ניתן לראות את תמונת החורף הטובה היה מקום לאפשר לחקלאים לתכנן, מבעוד זמן, את הערכותם לקראת הקיץ הקרב.
ההקצאות הוגדלו באזור מעלה כינרת, סובב כנרת ובמערכת הארצית. ההקצאה לחקלאות במערכת הארצית תעמוד על 305 מיליון קוב - תוספת של 47 מיליון. ההקצאה לחקלאות באזור מעלה הכינרת תקבל תוספת של 17 מיליון קוב; ולאזור סובב כינרת תוספת של 9 מיליון קוב.
במקביל, החליטה מועצת הרשות להגדיל גם את ההזרמות לצרכי הטבע והנוף: תוספת של 3 מיליון קוב באזור מעלה הכינרת, ותוספת של 5 מיליון קוב להקצאה במערכת הארצית.
ממדידות אנשי המקצוע של השרות ההידרולוגי שברשות המים עולה כי במהלך חודש פברואר, עלה מפלס הכנרת ב-71 ס"מ. לכינרת מלאה נכון לתחילת מרס עדיין חסרים 4.05 מטרים. גם מאגרי מי התהום, האקוויפרים, זכו לעליות מפלסים. דרום אקוויפר החוף עלה בכ-10 ס"מ בממוצע, מרכז האקוויפר עלה בכ-7 ס"מ בממוצע, ודרום האקוויפר עלה בכ-12 ס"מ בממוצע.
דרום אקוויפר ההר עלה בכ-30 ס"מ בממוצע, מרכוב כ-44 ס"מ ובצפונו המפלס עלה בכ-47 ס"מ בממוצע. עליות מפלסים נמדדו גם באגן נעמן, באגן כברי ובשפיעת המעיינות. מפלס ים המלח ירד במהלך חודש פברואר בכ-7 ס"מ. בתקופה המקבילה אשתקד עלה מפלס הים ב-5 ס"מ. מתחילת השנה ההידרולוגית ירד מפלס ים המלח ב-40 ס"מ.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו