הדרת נשים במד"א? במשמרות במגן דוד אדום עובדות ומתנדבות נשים רבות, אך לפני כשבוע לראשונה אדווה (שם בדוי) בת ה-17 לא הצליחה להשתבץ למשמרת - ולא מהסיבה שהיא חשבה. נאמר לה כי אינה יכולה להשתתף מכיוון שמדובר במשמרת של גברים בלבד.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אדווה לא האמינה ושאלה את האחראי למה לא הורשתה לעלות למשמרת. "זה צוות רק של בנים", הוא השיב לה. כשניסתה לוודא ושאלה האם ביקשו רק בנים מתנדבים, האחראי השיב בחיוב והמשיך: "אם זה צוות בנות אז הן בנות".
"בהתחלה הייתי קצת בהלם, לא נתקלתי בדבר כזה. עד היום במד"א לא חשבתי שגם הסיפור הזה יגיע לשם", היא מספרת. "זה מאוד קומם אותי כי זו דרישה קצת הזויה". והיא לא היחידה: גם כשיעל החובשת הגיעה למשמרת עם חברה הורו להן לחזור הביתה, בגלל מישהו שהגיע להשתלמות במשמרת שלהן. "התברר שאותו משתלם הוא משתלם דתי, שאינו מעוניין לעבוד עם נשים במשמרות ולכן הורידו אותנו", היא סיפרה.
"כשזה קרה הרגשתי שזה מאוד מאוד לא צודק, לא מתאים. הרגשתי מאוד מאוד מושפלת, מאוד מאוד מאוכזבת", אמרה. "אם אתה לא יכול לעבוד עם נשים איך אתה יכול לטפל בהן?".
בשדולת הנשים פנו למנכ"ל מד"א, משרד הבריאות והיועץ המשפטי לממשלה כדי שיפעלו נגד התופעה. את התחושה מתארת אדווה כ"המון עלבון. אני רוצה לתרום ולהתנדב ולהיות שם בדיוק כמוהם אבל להם נותנים ולי לא. זה גם כעס, מה נותן להם להיות עדיפים עליי? הם לא יותר מוכשרים או מיומנים". אדווה ויעל, בנות כ-17 ו-20, נתקלו בהדרה הזו בפעם הראשונה במסגרת תרומה שלהן לחברה, והן החליטו לפרסם את המקרים כדי שזה יגיע להנהלה שתדאג לנוהל ברור.
ממד"א נמסר בתגובה: "ככלל, במד"א פועלים זה לצד זה אלפי נשים וגברים ואנו מתחשבים ככל הניתן בהשקפת עולמם של כלל העובדים והמתנדבים, בהם גם מהציבור הדתי. במשמרות בהן נדרש ואפשרי, שיבוץ הצוותים לאמבולנס נעשה תוך התחשבות בבקשותיהם של המתנדבים, במקביל לאמבולנסים פעילים נוספים בתחנה אליהם משובצים כלל המתנדבים. עם זאת, כמובן שמד"א פועל תמיד בהתאם לצרכים המבצעיים ובשעת הצורך כולם משובצים לכלל האמבולנסים כולל מתנדבות וכך נמשיך לעשות".