94% ממטופלי קנאביס רפואי מעל גיל 65 דיווחו על שיפור במצבם הכללי - כך עולה ממחקר רחב שביצעו חוקרים מהמרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם חברת "תיקון עולם".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המחקר הישראלי פורסם בכתב העת הרפואי European Journal of Internal Medicine ועקב אחר יותר מ-2,700 מטופלים בקנאביס רפואי בני 65 ומעלה מתחילת 2015 ועד לחודש אוקטובר אשתקד.
בתחילת המחקר דיווחו 79% מהמשתתפים על איכות חיים "רעה" או "רעה מאוד". חצי שנה לאחר שהחלו להשתמש בקנאביס, 58% מהם דיווחו על איכות חיים "טובה" או "טובה מאוד".
יותר מ-18% מהמטופלים סיפרו כי הם הפסיקו לחלוטין, או הפחיתו, שימוש בתרופות אופיאטיות לשיכוך כאבים, וזאת אל מול 4% שדיווחו כי הגבירו את צריכתן לאחר תחילת הטיפול בקנאביס רפואי. "ההשערה שלנו היא שהם נוטים ליפול פחות בגלל שהם מפסיקים, או מפחיתים, נטילת תרופות אופיאטיות בעלות תופעות לוואי קשות מאוד", הסביר מנהל המחקר פרופסור ויקטור נובק.
עוד עלה מהמחקר כי קנאביס יעיל במניעת נפילות. כ-53% מהמשתתפים דיווחו בתחילת הטיפול כי הם נפלו לפחות פעם אחת בחצי השנה האחרונה. לאחר קבלת הטיפול, רק 22% מהנשאלים דיווחו על נפילות שחוו מאז תחילת הטיפול.
עם זאת, למרות הנתונים החיוביים ברובם, 11% מהמשתתפים במחקר הפסיקו את הטיפול בקנאביס רפואי, רובם משום שלא היה יעיל עבורם. כ-1.5% בלבד מכלל המשתתפים הפסיקו את הטיפול כליל בשל השפעות שליליות שחוו.
"מצאנו שמטופלים בקנאביס הרפואי מדווחים כי הטיפול היטיב לא רק עם מידת הכאב שחשים מטופלים, אלא גם עם תופעות מזיקות אחרות", סיכם פרופסור נובק. "יש מעט מאוד תרופות שאחוז ההיענות אליהן הוא של 90 אחוזים. המטופלים מצביעים ברגליים".