באיזה בתי חולים בישראל ישנן יותר לידות שמסתבכות, ובאיזה בתי חולים הלידות עוברות חלק יותר, בקלות? הנתונים האלה קיימים במשרד הבריאות, אבל הוא מסרב לחשוף אותם.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בחלק מהמקרים שבהם ישנו קושי לחלץ את העובר – כשהלידה מתארכת אל מעבר למקובל, או שיש חשש שהעובר ייפגע – אז הרופאים מבצעים פרוצדורה שנקראת לידת ואקום, או לידת מלקחיים. במקרים נדירים הפרוצדורות האלה עלולות לגרום לדימומים מוחיים בעובר, או לקרעים באיברים אינטימיים של היולדת.
הממוצע של הלידות שמסתבכות ככה בישראל הוא 5.9%, אבל הפער בין בתי החולים הוא ענק: בין 0.8% בבית החולים עם הכי מעט סיבוכים, ל-9.7% בבית החולים עם הכי הרבה סיבוכים, כלומר – פי 12.
אבל לא ניתן לומר באיזה בתי חולים מדובר, כי במשרד הבריאות מסרבים לחשוף את הנתונים האלה. ח"כ תמר זנדברג ממרצ ביקשה ממשרד הבריאות לחשוף אותם לציבור.
"המידע הזה הוא משמעותי עבור נשים רבות כדי לבחור באיזה בית חולים הם רוצות ללדת", אמרה זנדברג. "משרד הבריאות להפתעתי ענה לי, למרות שהשנה היא 2018, שהמידע הזה קיים ברשותו אבל הוא מסרב לפרסם אותו. משרד הבריאות לא מבין כאן דבר פשוט – המידע הזה שייך לציבור".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "פרסום הנתונים הספציפיים מבלי להתייחס לקשר שלהם לתוצאות הלידה, הנמדדות במדדים אשר כוללים מעקב ילדים לאורך הזמן, עשוי להיות בעייתי וגם להטעות".