האגודה למלחמה בסרטן מפרסמת, לרגל יום הסרטן הבינלאומי המצויין היום (שני) ברחבי העולם, את הנתונים המעודכנים בישראל על תחלואה ותמותה ממחלת הסרטן, זאת על מנת להגביר את המודעות למחלה. מהנתונים עולה כי בשנת 2015 בלבד מתו כ-11 אלף בני אדם כתוצאה מהמחלה הקשה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מאז שנכנס הטלפון הסלולרי לחיינו לפני כשלושה עשורים, רבים חששו מפני הקרינה הסללולרית שעלולה להשפיע על המוח שלנו. מהנתונים עולה כי למרות שהמכשירים הניידים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו, אין כל עדות לעלייה בתחלואה בגידולי מוח בשני העשורים האחרונים. למעשה, מאז 1990 לא חל כל גידול בכמות האיבחונים של גידולים סרטניים בראש.
באשר לגידולים שפירים או בעלי התנהגות לא ברורה, חלה מגמת ירידה מובהקת במקרי התחלואה החל מאמצע שנות ה-2000. הירידה הזו תואמת את מגמת הירידה במקרי תחלואה כאלו שנרשמה בארה"ב.
ישראל: תחלואה גבוהה - תמותה נמוכה
במהלך שנת 2015 אובחנו כ-30 אלף איש כבעלי מחלה המחייבת רישום כסרטן, מתוכם כ-26 אלף עם סרטן חודרני. בהשוואה בינלאומית, מספר החולים החדשים בשנה בישראל גבוה מהממוצע במדינות ה-OECD. עם זאת, שיעור התמותה מסרטן בישראל נמוך לעומת רוב מדינות ה-OECD.
בתום שנת 2015 חיו בישראל כ-90 אלף בני אדם שאובחנו כחולים במחלה בין השנים 2011-2015. מרבית הגברים שנפטרו מסרטן באותה השנה סבלו מסרטן הריאות ואילו רוב הנשים נפטרו לאחר שאובחנו כחולות בסרטן השד. בסך הכל בשנת 2015 מתו כ-11,000 בני אדם מסרטן. באגודה מציינים כי התמותה מהמחלה נמצאת בירידה מתמדת מאז שנות ה-90.
חדש: שירות סיוע לחולי סרטן
האגודה למלחמה בסרטן משיקה שירות חדש בישראל שנועד לסייע לחולים בסרטן לממש את זכאותם במערכת הבריאות ללא תשלום. צוות המוקד יבצע עבור החולים מכל רחבי הארץ, בדיקת זכאות והחזרים מול קופות החולים, בדיקה והכוונה בנושא אישורי תרופות וכן יעניק ייעוץ וסיוע בהתמודדות מול הבירוקרטיה של מערכת הבריאות.
את השירות החדש ניתן למצוא באתרי האינטרנט והוא יינתן ללא תשלום ומיועד לכל חולי הסרטן בישראל. השירות יפעל כמוקד סיוע טלפוני המאויש 24 שעות ביממה.