לרגל יום הסרטן הבינלאומי שמצוין היום (רביעי) ברחבי העולם, מפרסמת האגודה למלחמה בסרטן נתונים חדשים על התחלואה בישראל. בין היתר, מתמקדים הנתונים בשני סוגי סרטן - סרטן האשך וסרטן השחלה, שמציגים מגמות הפוכות בכל הקשר לתחלואה ולתמותה מהמחלה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהנתונים עולה כי ישנה עלייה במספר המקרים של סרטן האשך, אך שיעורי התמותה נמוכים מאוד. פער זה מתקיים בעיקר בשל גילוי מוקדם של הסרטן, בכ-70% מהמקרים, ובשל העובדה כי בשלבים מוקדמים המחלה ניתנת לטיפול יעיל מאוד.
מנגד, מציגים הנתונים דווקא ירידה בתחלואה בסרטן השחלה, אך שיעורי התמותה גבוהים ביחס לשיעור התחלואה. את הנתונים מסבירה האגודה בשל העובדה כי שני שליש מהחולות מאובחנות בשלב מתקדם של המחלה.
276 נשים מתו מסרטן השחלה
בשנת 2013 אובחנו 169 חולים חדשים בסרטן האשך. 74% מהחולים אובחנו עם הגידול בשלב מוקדם ועל כן קטן מספר מקרי המוות והסתכם ב-2013 בארבעה חולים. ישראל אינה נמנית בין עשרים המדינות המובילות בעולם בתחלואה ותמותה מסרטן האשך, כששיעורי התחלואה הגבוהים ביותר נצפו בנורווגיה ובשוויץ.
361 חולות חדשות אובחנו עם סרטן השחלה בשנת 2013. כשני שליש מהחולות בסרטן השחלה אובחנו בשלב גרורתי, ולכן שיעורי התמותה גבוהים יחסית לשיעורי התחלואה. בשנת 2013 נפטרו 276 נשים מסרטן זה.
ירידה בתחלואה ובמקרי המוות
בשנת 2013 אובחנו 29,779 חולים חדשים בישראל, 25,531 אובחנו עם סרטן חודרני. 10,698 חולים נפטרו מסרטן באותה השנה. נתוני התחלואה מראים ירידה החל ממחצית שנות ה-2000, וירידה גם במקרי המוות. בהשוואה בינלאומית בתחלואה ותמותה מסרטן, ישראל נמצאת בין 20 המדינות המובילות בעולם.
ארגון הסרטן העולמי (UICC) פרסם כי מחלת הסרטן תהרוג השנה למעלה מ-8 מיליון אנשים ברחבי העולם, כמות הדומה לאוכלוסיית עיר גדולה בעולם. מחצית מהם יהיו אנשים במעגל העבודה (גילאי 30-69). על פי ההערכות, ההשלכה הכלכלית של מחלות הסרטן והמחלות הלא מדבקות על מדינות העולם יכולה להגיע ל-47 טריליון דולר, אם לא ייעשה צעד להפחתת הגידול הצפוי במספר המקרים במהלך שני העשורים הבאים.