חוד החנית של הרפואה: יש רק 50 מכשירי PET MRI בעולם, וכעת אחד מהם נמצא בישראל, בבית החולים אסותא שברמת החייל בתל אביב. עלותו של המכשיר המתקדם של חברת "סימנס" מטפסת עד ל-15 מיליון שקלים, אולם יתרונותיו מובהקים: הוא מספק תמונה מדויקת מאוד, אך חושף את הנבדקים להרבה פחות קרינה ממקביליו.
לעדכונים נוספים ולהעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ה- PET MRI, נחשב לחוד החנית הטכנולוגית של הרפואה המודרנית. לפני כחודשיים הגיע המכשיר היחיד במזרח התיכון כולו לבית החולים, שם הורכב במבצע הנדסי מסובך. "לקח לנו 10 שעות להכניס את המכשיר למקום, הוא הגיע מפורק והיינו צריכים להכניסו בעזרת מנוף ולשבור את אחד הקירות החיצוניים במבנה", מספר עדי שבתאי, המהנדס הראשי של בית החולים אסותא.
מכשירי ה-MRI לסוגיהם מבצעים סריקה לא פולשנית של איברי הגוף וכלי הדם באמצעות תהודה מגנטית. הדיוק כהוא קריטי, כי מדובר בבדיקה שמזהה מחלות שונות: פריצות דיסק, פגיעות מוחיות, גידולים ממאירים, אבחון מוקדם של סרטן השד ועוד.
מלבד הדיוק, למכשיר החדש ישנו יתרון נוסף על המכשירים הקיימים כיום: הוא חושף את המטופלים לקרינה פחותה בהרבה. "מדובר בפחות מעשירית מהקרינה שהמטופל סופג בהשוואה לבדיקת ה-PET CT", מסביר ד"ר דוד גרושר, ראש תחום רפואה גרעינית בבית החולים אסותא.
עלותו של מכשיר ה-PET MRI היא אסטרונומית: כ-15 מיליון שקלים, לעומת 2-6 מיליון שקלים בלבד למכשירים הקיימים כיום בבתי החולים. בנוסף לכך, הוא גם הרבה יותר גדול וכבד, מה שגרר את המבצע ההנדסי המסובך.