סכנה לבריאות הציבור? במספר משקים גדולים בעוטף עזה אובחנו לפני כשבועיים 275 אלף עופות נגועים בסלמונלה, ולמרות הסכנה האפשרית - מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות נמנע עד כה מלהורות על השמדתם. ממשרד החקלאות נמסר בתגובה: "העופות הוכנסו להסבר ולא נמכרו לציבור".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לטענת החקלאים, הסיבה שבמשרד החקלאות נמנעים מלהורות על השמדת העופות, היא לחסוך תשלום של פיצוי של שלושה מיליון שקלים לחקלאים מהמדינה, ולכן מסתפק משרד החקלאות באיסור של שיווק העופות האלה. החקלאים, מצדם, לא מוכנים להשמיד את העופות מיוזמתם, כי גם אז הם לא יקבלו את הפיצוי - ויפשטו את הרגל. התוצאה: העופות לא משווקים אבל גם לא נשחטים, והסלמונלה עלולה להתפשט.
מנכ"ל משרד הבריאות וראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות פנו פעמיים בכתב למשרד החקלאות בשבועיים האחרונים והבהירו שהפתרון הרצוי מבחינתם הוא השמדת העופות. היות וכל זה לא עזר, החקלאים הגישו היום עתירה דחופה לבית המשפט המחוזי בלוד, בתביעה שמשרד החקלאות יורה להם על השמדה דחופה של העופות.
ממשרד החקלאות נמסר בתגובה: "חל איסור על שיווק עוף ממשקים אלו ולא נשקפת סכנה לבריאות הציבור. בניגוד לטענות שהועלו, על המשקים הוטל הסגר והטענה בדבר הדבקת משקים אחרים משוללת כל יסוד. יצוין כי בעלי המשקים המיתו בפיקוח של השירותים הווטרנריים עד עתה כמחצית מהעופות הנגועים והמתת יתרת העופות תבוצע ככל האפשר עד סוף השבוע ובתיאום עם המגדלים. במשרד לא התקבלה כל עתירה. יובהר כי השירותים הווטרינריים עובדים בשיתוף פעולה מלא עם משרד הבריאות".
"יובהר כי לא קיים כל קשר בין דרישת המגדלים לפיצויים לבין בריאות הציבור שכן השירותים הוטרנריים פעלו מידית להכנסת העופות להסגר וכאמור עופות אלה לא משווקים לציבור. יש להדגיש כי פקודת מחלות בעלי חיים נועדה למנוע התפשטות המחלה בבעלי חיים ואין היא עוסקת במתן פיצויים נוכח שיקולים של כדאיות כלכלית".