מומחי רפואה בינלאומיים מותחים ביקורת על גישתה של ישראל בחקר המריחואנה הרפואית, וטוענים כי ממשלת ישראל מסרבת לייצא את תוצריה בתחום מחשש לדעת קהל שלילית - כך נטען בכתבה שפורסמה הערב (ראשון) ב"וושינגטון פוסט".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הכתבה, בשנים האחרונות הלכה והפכה ישראל למדינה המובילה בעולם בחקר השפעות הצמח לצרכים רפואיים שונים, כשבאחרונה רשמו חוקרים בגליל פריצת דרך בהפקת תרופה המשפרת את איכות חייהם של חולי אפילפסיה.
חוקרי רפואה ברחבי העולם מדווחים כי הזן הייחודי שפותח, המכונה "רפאל" שפותח על ידי "תיקון עולם", הוכח כמעקב ומצמצם את תופעת ההתקפים בקרב חולים אפילפטיים - לרבות בילדים - וזאת ללא ההשפעה הנרקוטית הכרוכה לרוב בשימוש בתוצרי הצמח.
עם זאת, למרות ההישג המרשים שעשוי היה לסייע למיליונים ברחבי העולם, טוענים המומחים כי ממשלת ישראל מונעת את ייצוא התכשירים ומאפשרת רק ייצוא של הידע המחקרי בתחום.
מיכאל מור, יועץ בכיר ביחידת הקנאביס של משרד הבריאות, אמר לוושינגטון פוסט, כי בשיחות פנימיות הביעו גורמים חקלאיים רשמיים תמיכה בייצוא קנאביס רפואי מישראל, אך המהלך נתקל בהתנגדות חריפה מצד גורמים בכירים במשטרה ובצה"ל.
"אם ננצל את המומנטום - יעשו זאת במקומנו"
"הביקוש לייצוא קנאביס רפואי מישראל הוא הגבוה בעולם, ואישור המהלך צפוי להכניס לקופת המדינה מיליארדי שקלים", אמר נציג חברת "תיקון עולם" הישראלית המתמחה בגידול קנאביס לצורך מחקרי. "אם הממשלה לא תאפשר את המהלך בהקדם, יאפשרו זאת מדינות אחרות שיממשו את הפוטנציאל הכלכלי העצום הטמון בו".
על פי הטענה, ההתנגדות בעמדה הרשמית של ישראל נובעת מחששה להיתפס בעולם כמי שמייצאת מתחומיה סמים ונשק. גם הביקור שערך שר הבריאות של צ'כיה בישראל בשנה שעברה לא הניב תוצאות, לאחר שגורמים בממשלה סירבו למתווה עסקה שהציג לייבוא קנאביס רפואי.