כשרותי אסרסאי, שחקנית תיאטרון הקאמרי מביטה מהצד על הקריירה שלה, גם היא אינה מאמינה שאלו הם חייה. בגיל 30, אסרסאי נחשבת לאחת השחקניות המוערכות בתיאטרון הישראלי ורק לאחרונה נבחרה על ידי עיתון "הארץ" לאחת השחקניות המשפיעות בתחום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כשמביטים בלוח ההצגות של תיאטרון הקאמרי, מבינים שאסרסאי עמוסה במיוחד. כשהתבקשה לסמן את רגע השיא בחייה המקצועיים, אמרה כי אין ספק שתפקידה כ"ליידי מקבת", במחזה השייקספירי על שני בני הזוג שהיו מוכנים לעשות הכל כדי לכבוש את השלטון, ניצב בראש. "לא חולמים על תפקיד כזה בגילי" הודתה אסרסאי. "לא תיארתי לעצמי שאקבל אותו. זו אותה התחושה כמו שאראלה ממפעל הפיס מתקשרת. במקרה הזה זה עומרי ניצן במאי ההצגה".
ניצן מצדו, סיפר כי אסרסאי קיבלה את הבשורה על קבלת התפקיד במעט חשש. כשמסתכלים על רשימת השחקניות שגילמו את הדמות לפניה, ניתן להבין את הסיבה לכך. אסרסאי נכנסה לנעליהן הגדולות של הלן מירן וחנה רובינא, אולם לא נכנעה ללחץ. "פרק הזמן הקצר שעמד לרשותי חייב אותי להיות פרקטית ולא לעסוק בפחד שיכל לשתק אותי", הסבירה.
חושבת שאת טובה? תעבדי!"
כרגע, היא מנהלת שתי מערכות יחסים שייקספיריות על הבמות: האחת ב"מקבת" והשנייה עם "ריצ'ארד השלישי" בתור ליידי אן. הסיפור של אסרסאי אינו מתחיל בחלום גדול לעמוד על במת התיאטרון.
בתום השירות הצבאי היא הופיעה לפרנסתה בצוות בידור באחד מבתי המלון באילת, אלא ששם מישהו החליט לשלוח את פרטיה לבית הספר למשחק "בית צבי". שם, הפכה לבת חסותו של מנהל בית הספר המיתולוגי גרי אפשטיין, שראה בה את הכישרון הגדול. "רק כשהוא אמר לי שאני שחקנית אמיתית - החלטתי שאני רוצה לעסוק בכך", שחזרה.
היא נולדה בארץ לזוג הורים שעלו בגיל צעיר מאתיופיה. היא גדלה כצברית לכל דבר, אבל ככל שטיפסה למעלה - צבע העור הפך לעניין מהותי בחייה. "גזענות זו מילה שלא הסכימו להגיד אותה בבית", הבהירה. "אמרו לי בבית: 'את חושבת שאת טובה? תעבדי.' במהלך הילדות שלי לא התעסקתי בנושא הזה כלל. אחרי שנבחרה מלכת יופי מהמגזר מישהו בא ואמר לי 'עכשיו שיש לכם מלכת יופי שחורה את יכולה ללכת עם ראש מורם'. זה העציב אותי שב-2013 זה עדיין נושא שיחה. שפתאום יש את 'טרנד האתיופיות', כאילו שלא עברתי כברת דרך, שלא למדתי ושיחקתי לפני. זה אולי חלק ממני, אבל לא על זה בונים הצגה".