שנות השמונים העליזות הנחילו לעולם את החותלות, את הקסטה, את הקוביה ההונגרית ואת סינדי לאופר. 30 שנה אחרי צאת האלבום She's So Unusual שמכר עשרות מיליוני עותקים ברחבי העולם והפך לפסקול אייטיז, סינדי לאופר תגיע בתחילת החודש הבא לראשונה לישראל במסגרת מסע הופעות נוסטלגי לציון הצלחת האלבום ההוא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני יודעת כמה המוזיקה הזאת חשובה להרבה אנשים בכל רחבי העולם", אמרה לאופר לחדשות 2. "אז זאת הייתה המתנה שלי לעולם. אני עדיין הולכת לשיעורי פיתוח קול".
השיער הכתום עם הגלאח בצד צמח לפריזורה בצבע אדום לוהט. בגיל 60, כשמאחוריה קריירה שידעה עליות ומורדות כולל פשיטת רגל, לאופר מסכמת את אחת השנים המוצלחות והעסוקות שלה. עם ספר אוטוביוגרפי שכתבה, תכנית ריאליטי בכיכובה ומחזמר זוכה פרסים בברודוויי, היא עדיין שומרת חסד נעורים לעשור ההוא, ומפרגנת לדור הבא.
"מייקל (ג'קסון) רצה להיות על גג העולם, ואני חושבת שגם מדונה רצתה בזה", הסבירה לאופר. "אני בסך הכל רציתי להיות מסוגלת לשיר הכי טוב שאני יכולה, וקיוויתי שיזכרו אותי".
אז בנוסף להיותה אייקון פופ, לאופר היא אחת הדיוות של הקהילה הגאה. את התרומה שלה לחברה היא בחרה להשקיע בקרן שהקימה למען בני נוער מהקהילה ההומולסבית. קרן על שם להיט נוסף שלה, True colors. "אחד המעריצים הגיש לי את דגל הגאווה ואמר לי שהשיר שימש השראה ליצור את דגל הריינבו", סיפרה לאופר.
על האמת הפנימית שלה אפשר אולי ללמוד מהסירוב להיענות לבקשת חברה, רוג׳ר ווטרס, מי שמוביל את החרם האמנותי על ישראל. השבוע פורסם כי ווטרס ביקש מלאופר לבטל את המופע המתוכנן בארץ. "מובן ששמעתי על החרם", הודתה לאופר. "הרבה אנשים כותבים ואומרים ככה, והרבה אנשים כותבים ואומרים אחרת, אז אלך ואראה בעצמי".