בימים אלו מתקיים מאבק בין מוזיאון ישראל בירושלים לבין בני משפחה הטוענים כי יצירה יקרת ערך המוצגת במוזיאון בעצם שייכת להם ומבקשים לקבלה בחזרה. מדובר בהגדה מאוירת לפסח בשם "הגדת ראשי הציפורים", שמקורה במאה ה-13.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ההגדה נחשבת להגדה היחידה שנשמרה מהתקופה הזו בשלמותה ובתי המכירות בעולם מעריכים אותה בשויי של 10 מיליון דולרים. היורשים של משפחת מרום רוצים לקבל את היצירה בחזרה מהמוזיאון, וטוענים כי נלקחה מראש המשפחה שנספה בשואה ונמכרה לאוסף בצלאל, שלימים הפך למוזיאון ישראל תמורת 600 דולרים בלבד.
מתוקף חוק יצרות אמנות בינלאומיות, אם מדובר ברכוש יהודי שנגזל על ידי הנאצים על המוזיאון להשיבו למשפחה. אם המוזיאון מבקש לטעון כי שזה לא שייך למשפחה, הוא זה שצריך להוכיח את הטענה.
עו"ד מאיר הלר, המייצג את המשפחה, מסר: "אני קורא לשרת התרבות להתערב בנעשה במוזיאון ישראל. בכל העולם מחוייבים מוזיאונים להשיב ליורשים נכסים שנגזלו בשואה, אך המוזיאון של מדינת ישראל רואה עצמו פטור מהכללים הבינלאומיים. המחשבה שההגדה נרכשה מאדם שנשבע אמונים לאדולף היטלר, מעוררת חלחלה. אך כפי הנראה, לא אצל הנהלת המוזיאון, שמעדיפה להחזיק אצלה את ההגדה עליה שולם 600 דולר".
ממוזיאון ישראל נמסר בתגובה: "אנשי בצלאל שאליהם הגיעה ההגדה ידעו את המשפחה ב-1950 על הימצאותה. בשנת 1984 ביקרה במוזיאון ישראל נציגת המשפחה, אליזבת מרום, ובעקבות הצפייה בהגדה היא כתבה למוזיאון כי המשפחה החליטה שההגדה 'צריכה להישאר במוזיאון לטובת רווחת הציבור'. המוזיאון חלק עם הפונה את הידוע לו ופתוח לקבלת מידע חדש ממנו או מכל אדם אחר".