ארגוני יוצרים ואמנים שונים מפורום מוסדות התרבות והאומנות מפגינים היום (ראשון) מול משרדי מפעל הפיס בתל אביב במחאה על החלטת הדירקטוריון לבטל את המענק לסרט הזוכה בפסטיבל דוקאביב החל מהשנה הבאה. במקביל, מועצת האומנות והתרבות של המפעל מתכנס לדיון בנושא הביטול בדיעבד של הפרס לסרט שזכה השנה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הדירקטוריון לרוב לא מתערב בהחלטת מועצת התרבות והאמנות של מפעל הפיס, אך כעת הוא בוחן מול הייעוץ המשפטי את ביטול הפרס לסרט "לאה צמל-עורכת דין" שזכה השנה, בשל מחאת המשפחות השכולות.
במקביל מתקיימת הפגנת הנגד של פורום בוחרים לחיים של המשפחות השכולות. המשפחה שמובילה את המאבק, בשיתוף פורום "בוחרים בחיים" ובתמיכת אם תרצו, היא משפחתה של סגן שיר חג'אג' ז"ל, שנרצחה בפיגוע הדריסה בארמון הנציב לפני כשנתיים וחצי.
"ללאה צמל יש דם על הידיים", קראו נציגי המשפחות השכולות. מפגינים בצד של האומנים השיבו להם: "אנחנו אוהבים אתכם, אנחנו מבינים לליבכם. המחאה שלנו לא נגדכם". עמית ליאור, יו"ר איגוד התסריטאים, אמר: "לאה צמל מגנה על מחבלים, לכל אחד יש זכות להגנה, אני לא מסכים איתה אבל אעמוד על זכותה לעשות כן".
במהלך סוף השבוע הקולנוענית אבתיסאם מראענה-מנוחין, חברת המועצה, הודיעה כי תתפטר מתפקידה אם ההחלטה לא תשתנה. "תרבות היא הקול הצלול, החד, הלא מתפשר והחופשי שנותר במדינה החשוכה והגזענית הזאת", מראענה-מנוחין כתבה בפייסבוק. "המועצה מיועדת לשרת את התרבות ואת החברה. בכל שפה ובכל נקודת מבט".
הסרט "לאה צמל-עורכת דין" חולל סערה כשזכה בפסטיבל דוקאביב בסוף חודש מאי. משפחות שכולות וארגוני ימין מחו נגד הענקת מענק של 150,000 שקלים לסרט, בטענה שהוא מציג באור חיובי את מי שייצגה מחבלים נתעבים. צמל אכן ייצגה את באסל גטאס בפרשת הטלפונים הסלולריים, את אחמד מנאסרה שהורשע בניסיון לרצוח יהודים בפסגת זאב ב-2015 ואחרים.