לאחר שאתמול הקפיאה שרת התרבות והספורט מירי רגב את העברת הכספים לתיאטרון "אל מידאן" בחיפה, חושף היום (רביעי) ארגון "אלמגור" דוח מיוחד שהוגש לרגב, ובו טענות לקשר בין התיאטרון לתמיכה בטרור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדוח, מלבד ההצגה "הזמן המקביל", המציגה את חייו של המחבל שרצח את החייל משה תמם ז"ל, לאורך השנים האחרונות התרחשו מספר אירועים מרכזיים שנערכו בתיאטרון, המצביעים על קשרים לכאורה בין פעילי טרור ומחבלים מורשעים לבין פעילות המקום. הדוח טוען כי אותם אירועים התרחשו משנת 2007 ועד התקופה האחרונה.
בין היתר מציינים כותבי הדוח את צו הסגירה שהוציא מפכ"ל המשטרה דאז לתיאטרון בשנת 2009, בעקבות כנס תמיכה שנערך בו לארגון הטרור "החזית העממית", תחת כסות של אירוע בחירות של מפלגת רע"מ-תע"ל. עוד נטען כי ביוני 2010 התקיים במקום כנס תמיכה לשני ערבים ישראלים שנעצרו ע"י השב"כ והורשעו בריגול עבור חיזבאללה.
על פי התחקיר של "אלמגור", בפברואר 2012 נערך בתיאטרון כנס תמיכה בנשיא סוריה בשאר אסד, בהשתתפות מאות בני אדם. במהלך הכנס הניפו המשתתפים דגלי סוריה ותמונות ענק של הנשיא הסורי. עוד מציינים כי בשנת 2014 לאחר הצגת המחזה "הזמן המקביל" בקלאנסווה, נאם סאמר עיסאווי, שהורשע במעורבות בפיגוע ירי לעבר ישראלים, נכלא, שוחרר בעסקת שליט, ונכלא שוב לאחרונה לאחר שנקבע כי חזר לפעילות טרור.
מלבד הדוגמאות לתמיכה בפעילי ומעשי טרור, חושפים ב"אלמגור" את מקורות המימון העיקריים של התיאטרון" מהנתונים שהציגו נטען כי 40.4% מהמימון מגיע מהממשלה וכי 27.3% מהמימון מגיע מ"הכנסות עצמיות". על פי הדוח, 31.8% מכספי התיאטרון מגיעים מעיריית חיפה.
מנהלת אמנותית בתיאטרון: "השכרנו את האולם תמורת תשלום"
בעקבות פרסום הדוח וההחלטה להקפיא את העברת הכספים, טוענת סלוואה נקארה, שחקנית ומנהלת אמנותית בתיאטרון, כי מדובר במהלך פסול. "כל מה שהם עושים זה לא חוקי", אומרת נקארה. "זה לא מתאים לעקרונות של הדמוקרטיה הישראלית, כל אחד מתנהל מעל החוק. זה כבר באמת ג'ונגל".
בנוגע לטענת "אלמגור" על הופעת המחבל סאמר עיסאווי בתום הצגת "הזמן המקביל" בקלאנסווה, הסבירה נקארה כי אין לתיאטרון סמכות לקבוע מי ינאם אחרי הצגותיו בפני ארגונים חיצוניים. "כל מיני קבוצות מזמינות את ההצגה", מציינת המנהלת האומנותית. "אתה קנית הצגה, אתה נואם. הוא רצה לנאום. זו לא הצגה שלנו... הם קנו אותה. זה קורה הרבה שאנחנו בתוך אירוע מסוים מציגים הצגה. האירוע שלו, לא שלי. זכותו לדבר שידבר, מה לי ולו? זה לא אירוע שלנו".
על האירועים השנויים במחלוקת שנערכו בתיאטרון, כמו אירוע התמיכה באסד, אומרת נקארה כי בהנהלה החליטו להשכיר את החלל לגופים אחרים, משום שהתיאטרון נקלע לקשיים כלכליים. "זו הכנסה מאוד חשובה לנו", היא מסבירה. "היינו בגירעון ענק ולא היינו מצליחים לשרוד. עד שהתיאטרון התאושש השכרנו אותו".