חתן פרס ישראל, המשורר והיוצר חיים גורי, שהלך לפנות בוקר (רביעי) לעולמו, הותיר חותם כה גדול בחברה הישראלית לאורך שנות קיום המדינה, כך שמותו עורר תגובות רבות במערכת הפוליטית כולה ומחוצה לה. נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הביע צער רב על לכתו וכינה אותו "המשורר הלאומי בן ימינו". בפוסט בעמוד הפייסבוק שלו הוסיף כי הוא ורעייתו מבכים את לכתו של "איש שהיה לסמל, משורר העצמאות, משורר הרעות, לוחם ואיש רוח".
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ריבלין ציין כי גורי היה "מורה של חיים ומורה דרך. בן דור המייסדים שהיה למייסד של פרקי השירה והיצירה הגדולים שלנו ודרכם חיזק את המסדים הערכיים והמהותיים של קיומנו כאן כעם, כאומה". לדבריו, "דורי היה גאוותנו, רוח שנשבה בגוף, בקיום היומיומי והשמיעה מילים של תבונה, של עוצמה, של מוסר. אהבנו אותו מאוד, את חכמתו וישראליותו".
גם ראש הממשלה ספד לגורי בפתח ישיבת הממשלה המיוחדת לרגל ט"ו בשבט, ואמר: "אני רוכש כבוד עצום לאלה שסללו את דרכנו לעצמאות. גורי שילב באופן יוצא דופן את הלוחם ואת איש הרוח. ביצירה הפוריה שלו מהדהדים אתגרי הקיום. שיריו מרגשים עד דמעות. כילד האזנתי להם אין סוף פעמים, ותמיד הם מרטיטים את נימי נפשי. השירים האלה הם חלק מפס הקול של מדינת ישראל".
שרת התרבות מירי רגב ספדה לגורי גם היא וציינה כי השורה מתוך שיר "הרעות" שכתב, "מה רבים שאינם כבר בינינו", "מהדהדת בי, עת אנו נפרדים מרבים מאותם יפי הבלורית והתואר, אשר טביעות אצבעותיהן חקוקות בקרקע וברוח של עמנו".
שר החינוך, נפתלי בנט, הדגיש בדבריו את היותו של גורי "איש פלמ"ח ומשורר דור התקומה", ואמר כי גורי "הוריש לנו את תפיסת האנחנו ולא רק האני".
יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג אמר כי "עם ישראל יזכרהו לתמיד כמשורר העצמאות וכמוכיח בשער", והוסיף כי "הביוגרפיה של גורי שזורה בזו של מדינת ישראל, ויצירותיו הפכו לנכסי צאן ברזל של תרבותנו".
חברת הכנסת ציפי לבני ציינה כי גורי "ייזכר תמיד בעצב ברגע שבו מתחילה המנגינה ומיד עולות המילים המחברות אותנו זה לזה ולישראל". יו"ר מרצ זהבה גלאון הביעה צער על מותו והוסיפה כי "הכנות המפוכחת שלו ליוותה אותנו מאז הקמת המדינה. קשה לדמיין את ישראל בלי מבטו הצלול".
להספדים במערכת הפוליטית הצטרף גם ראש המועצה האזורית רמת הנגב, ערן דורון, שהעיד על קשר עמוק ורב שנים עם גורי, ואף קרא לבנו על שמו של המשורר. "גורי ייצג בעיניי את ישראל שרצינו שתהיה, נועזת, חכמה, צודקת", אמר. "גורי הוא הביטוי המובהק לישראליות שנוצרה כאן".