קבוצה של הורים מתל אביב החליטו לנסות ולהילחם במלחמה שכבר נראית אבודה: לנסות ולפקח על הרגלי השתייה של צעירים שנמצאים בחופשה מבית הספר, לא לשפוט אלא להקשיב ולתמוך וגם לעזור בעת הצורך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כבר בערב שלפני היציאה לחופשת הפסח בחרו מאות נערים לחגוג במסיבה בדרום תל אביב, עם לא מעט אלכוהול לפני המסיבה וגם במהלכה. "אי אפשר לבוא לפה לא מסטולים, אם אתה בא לא מסטול אתה יותר יבש ולא רוקד, אין לך אדרנלין", אמר אחד המשתתפים במסיבה.
בזמן שאוטובוסים פרקו מאות נערים מכל רחבי הארץ סמוך למועדון, סיירת "הורים ערים" של עיריית תל אביב והמשרד לביטחון הפנים נכנסה גם היא לפעילות.
מדובר בקבוצה של הורים מודאגים, שבתמיכת העירייה כבר ארבע שנים מתייצבים במקומות שעלולים להוות סיכון לצעירים, כמו גנים ציבוריים ומסיבות ולטפל במי שזקוק לעזרה.
"אם צריך לוקחים את הילדים למיון"
"אנחנו ניגשים, מרגיעים את האווירה, אנחנו הורים אנחנו לא משטרה אז מכבדים אותנו", סיפר צביקה קורץ, אחד המתנדבים בסיירת על הפעילות. "איפה שצריך טיפול, או שמזמינים הורים שיבואו לקחת את הילדים, אם הילדים שיכורים, או במקרים יותר חריגים אם צריך להזמין אמבולנס ולקחת את הילדים לחדר מיון אנחנו עושים את זה".
לא מדובר בסכנה תיאורטית. רק בפורים האחרון עשרות נערים נזקקו לטיפול רפואי כתוצאה מצריכה מוגברת של אלכוהול. אז, עמדת הסיוע של סיירת ההורים נראתה כמו עמדת פינוי פצועים.
גם במסיבה אמש היו לא מעט נערים שנזקקו לעזרה. ההורים המתנדבים פוגשים לפעמים עשרות ילדים בערב, לעיתים יש להם היכרות מוקדמת עם הילדים.
נזרקים מהמועדון אחרי קטטות
כמעט כל הילדים אמרו שההורים יודעים שהם שותים. גם אם זה נכון, ספק עם ההורים יודעים עד כמה. חלק מהילדים סיפרו לסיירת ההורים על כמויות אדירות שצרכו בערב אחד, חלקם נזרקו מהמועדון לאחר שהתקוטטו עם נערים שיכורים אחרים. האיסור למכור אלכוהול לבני 18 ומטה לא נראה כלל בשטח.
המטרה של ההורים היא לא למנוע את האלכוהול אלא לסייע למי ששתה יותר מדי. למרות שהם פוגשים את הצעירים לא ברגעי השיא שלהם, הם אינם חושבים שמדובר בפריקת עול מוחלטת.
"יש לנו בני נוער מדהימים, חשוב לי להגיד את זה על רקע מה שרואים במסיבות", סיפר אחד המתנדבים, "צריך להיות שם בשבילם, את הגבולות מעניקים ולא מציבים, הצעירים מחפשים גם את הגבולות".