ישראל היא כמעט שיאנית מבין מדינות ה-OECD בפער שבין ימי החופשה של הילדים לבין אלו של ההורים. החופש באיסרו חג או ל"ג בעומר מעיקים במיוחד להורים: במקומות העבודה העסקים כרגיל, אבל צריך למצוא עיסוק לילדים שנמצאים בבית. אלו רק שתי דוגמאות לפער העצום בין מספר ימי החופשה של הילדים לאלו של ההורים.
בצד היוזמה לקצץ את ימי החופשה של התלמידים, קמה יוזמה חדשה להגדיל את מספר ימי החופש של ההורים. מלאכי בעדני מארגון "הורים עובדים לשינוי" אומר כי תוספת של 10 ימי חופש בלבד למשפחה יכולה לתת עוד שבועיים של פתרון לילדים בחופש.
בישראל מספר ימי החופשה לעובדים גדל עם הוותק. מ-10 ימים בלבד בשנתיים הראשונות, ועד 17 ימי חופשה מהשנה השישית ואילך. בעולם בו העובדים מחליפים עבודות בכל מספר שנים, המספר נשאר לרוב נמוך. היוזמה היא ליצור מספר ממוצע של ימים, 14 ימי חופש לדוגמא, כך שלא תהיה השפעה לוותק בעבודה על מספר ימי החופש.
העלות של עוד 10 ימי חופשה בשנה לכלל העובדים תעלה למשק 3.5 מיליארד שקלים. מאחר וההערכה כי הפידיון יושלם בשעות אחרות, לא יהיה נזק משמעותי למשק. מניעי היוזמה טוענים שכך יהיה קל יותר לשלב בין קריירה - להורות.