מאז מסע ההרג במועדון הנוער של הקהילה ההומו-לסבית בתל-אביב, במהלכו נהרגו שני צעירים ועוד 11 נפצעו, הטלפון בעמותת תהל"ה (תמיכה להורים של לסביות, הומוסקסואלים, בי וטרנס) לא מפסיק לצלצל לרגע. "יש לזה תרופה?", שואלים הורים מודאגים. "זה יכול לקרות שוב?", שואלים אחרים.
על הקו נמצאים עשרות הורים מודאגים שלא מוצאים מנוח ומתקשים להתמודד עם האירוע הטראגי שנועד, על פי ההערכה, לפגוע בצעירים רק בשל נטייתם המינית. "התקשרו הרבה הורים שיודעים על הנטייה המינית של ילדיהם, וגם הורים שחושדים בילדיהם ולא דיברו איתם על זה", סיפרה הבוקר לחדשות 2 באינטרנט יעל בן-יוסף, מתנדבת בקו החם של העמותה ואם לבן הומוסקסואל.
"הרצח במועדון עורר טלטלה וסערה, ורבים מצאו לנכון להתקשר", היא מתארת את עבודתה בימים האחרונים. "ההורים זקוקים מאוד לתמיכה. מניסיון אישי אני יודעת שזה גם כך נורא קשה לגלות דבר כזה, ובסיטואציה כזאת זה טלטל את ההורים וגם את הילדים".
האם יש כדור שישנה את המצב?
לדברי בן-יוסף, הורים רבים מתקשים להאמין שילדם מעדיף להיות עם בן מינו. יש מביניהם המבקשים לשנות את המצב, ורבים סבורים כי זה באשמתם. "ההורים קודם כל רוצים לשנות - כך גם אני הרגשתי", היא אומרת. "אחר כך מרגישים אשמים שמשהו בחינוך גרם לכך, וכשהם מבינים שזה משהו מולד מגיעה האכזבה הכי גדולה ואשמה מאוד קשה. ואז מתחיל תהליך שצריך להבין שזה משהו מולד, שהילד לא בחר בו וצריך להתמודד ולתמוך".
בן-יוסף, כאמור, היא אם לבן הומוסקסואל. לדבריה, היא התקשתה לקבל את "הבשורה" ולקח לה זמן רב לעכל. היום היא מנחה קבוצות תמיכה להורים ומתנדבת בקו החם. "הבן שלי היום בן 31 והוא סיפר לי כשהוא היה בן 17 וחצי בעקבות מכתב שכתבתי לו", סיפרה בן-יוסף בגילוי לב. "חשתי שהוא היה במצב נפשי קשה, ראיתי שהוא במצוקה וכתבתי לו מכתב שאנחנו אוהבים אותו, לא משנה מה, ושהוא יכול להיעזר בנו - ואז הוא בא וסיפר".
"רציתי נכדים וזה התנפץ לי בפנים"
"באתי ממשפחה של ניצולי שואה ותמיד רציתי הרבה ילדים ונכדים", מגלה בן-יוסף. "היו לי קשיים ונולד לי ילד אחד, ואז גיליתי שהבן היחיד שלי הומו והכל התנפץ לי בפנים. לקח לי שנות דור להבין, ואז הבנתי שאני לא יכולה לחיות את החיים שלי דרכו ושהכי חשוב שהוא יהיה מאושר תמיד ויקבל אהבה".
היום בן יוסף מנסה להסביר את מה שהבינה על בשרה להורים אחרים. "יש קבוצות תמיכה להורים בכל הארץ", היא אומרת. "גם אני השתתפתי בקבוצות כאלה. זה עוזר. אתה מרגיש שיש איתך עוד הורים בסוד הזה. שיש עם מי לחלוק את המצוקה".
בשיחות הטלפון, בן-יוסף תומכת בהורים, מנסה להרגיע אותם ולהפיג, עד כמה שניתן, את החששות הגדולים שיש להם. "האירוע הזה עורר הרבה מאוד פחד", היא מסבירה. "אנחנו תמיד מסבירים להורים שזאת תקופה אחרת, שכבר לא מתנכלים. ואז קורה אירוע כזה ומה אומרים להם? אז אני מסבירה שזה אירוע שלא קרה עד היום, שזה חד פעמי שלא יקרה שוב וצריך להתמודד".
הפצועים עדיין מאושפזים
לתה"לה יש מוקדים ברחבי הארץ בהם מסייעים עשרות מתנדבים. אם גם אתם זקוקים לסיוע, לתמיכה או סתם לדבר עם מישהו, אתם מוזמנים ליצור קשר בטלפון: 09-8855822.
בבתי החולים בגוש דן מאושפזים עדיין שמונה פצועים מתקרית הירי. בבית החולים איכילוב בתל אביב מאושפז פצוע אחד במצב קשה, שניים במצב בינוני ואחד במצב קל. בבית החולים שיבא תל השומר מאושפז פצוע אחד קשה, פצוע בינוני ופצוע קל. בבית החולים וולפסון בחולון מאושפז פצוע אחד קל.
הטבח במועדון הנוער ההומו-לסבי - סיקור מיוחד:
ירי במרכז הומו-לסבי בת"א: שני הרוגים ו-11 פצועים
ההזדהות עם הגאים חוצת גבולות: מפגן תמיכה בלונדון
עדי ראייה: ראינו הרבה פצועים על הרצפה
המפגינים: דם על ידי ההומופובים
הקהילה מתאבלת: "אוהב אותך, אזכור אותך, אלחם בשבילך"