לרגל "יום המשפחה", שיצויין ביום שישי הקרוב, מפרסמת היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את הדוח השנתי המציג את מאפייני המשפחה הישראלית הממוצעת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהדוח עולה כי ב-12 השנים האחרונות נוסדו בישראל 370 אלף משפחות חדשות, שמספרן הכולל הגיע ל-1.87 מיליון. עם זאת, מספר הנפשות הממוצע לכל משפחה נותר זהה בעשור האחרון (3.712 נפש למשפחה), וכמחצית מהן מורכבות מזוג הורים ומילדים עד גיל 17. לפחות 6% מהמשפחות בישראל (כ-114 אלף) הן משפחות חד הוריות עם ילדים עד גיל 17.
בני הזוג בישראל עדיין מאמינים בברית הנישואים ולפחות 96% נרשמו כנשואים במשרד הפנים. רק 4% מהזוגות מוגדרים כמי שחיים יחד ומנהלים חיים משותפים ללא נישואים. מדובר בנתון נמוך ביחס לשיעור הזוגות הלא נשואים בעולם. בארה"ב, לשם ההשוואה, עומד מספר הזוגות הלא נשואים על 11%.
משפחות נושאות בנטל
עוד עולה מהנתונים, כי משפחות במגזר היהודי עדיין מפגרות אחר מקבילותיהן במגזר הערבי במספר הזוגות עם ילדים. על פי הדוח, לפחות 27% מהזוגות היהודים חיים ללא ילדים, לעומת 10% מהזוגות אצל ערבים.
נתוני הדוח חושפים גם את התמודדותן היומיומית של אלפי משפחות בישראל עם נטל יוקר המחייה. על פי הנתונים, לפחות 38% ממשקי הבית בישראל אינם מצליחים לכסות את הוצאותיהן החודשיות.
27% מהמשפחות הגדירו את עצמן כמתקשות לעמוד בנטל התשלומים, בעוד ש-11% הודו כי הן כורעות תחת הנטל ולא עומדות בתשלומים כלל. רק 61% ממשקי הבית בישראל השיבו כי הם מצליחים לכסות את הוצאותיהן החודשיות ללא כל קושי.
נתוני הדוח מתייחסים לשנת 2012 ומתבססים על סקר שנעשה בקרב 8,742 משקי בית בישראל המייצגים כ-2,270,000 משקי בית באוכלוסייה.