חמישה חודשים בלבד אחרי שהודיע שר החינוך על ביטול בחינת המיצ"ב לשנה - היא עושה קאמבק: השר פירון הקים ועדה להחזרת מבחן המיצ"ב החיצוני. בראשות הוועדה תעמוד מנכ"לית המשרד מיכל כהן והיא צפויה להגיש את מסקנותיה בעוד שלושה או ארבעה חודשים, מה שיאפשר את חזרתו בשנה הבאה של המבחן, שבודק את רמת הידע של התלמידים במתמטיקה, אנגלית, שפה ומדעים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הבחינה תשווה בין ערים ובתי הספר, אך תתקיים במתכונת שונה. עד היום, בתי הספר היו משקיעים בהכנות לבחינה, למרות שהיא אמורה להיות מעין בחינת פתע. בין השאר, נבחנת האפשרות כי זו תהיה בחינה מדגמית, שתבדוק רק חלק מבתי הספר. ייתכן גם שמשרד החינוך יחליט לקיים את המבחן אחת לכמה שנים.
משרד החינוך הודיע בחודש אוגוסט כי השנה לא ייבחנו תלמידי בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים במבחני המיצ"ב החיצוניים - אלא במיצ"ב פנימי בלבד. במקביל הוקמה ועדה מקצועית אשר תמליץ על מתווה מעודכן למבחני המיצ"ב. עד שהוועדה תגיש את המלצותיה, התלמידים לא ייבחנו.
"החלטה זו מהווה חלק מהמדיניות הכוללת, אשר מוטמעת במערכת החינוך לצורך שיפור חווית ההוראה והלמידה, פינוי זמן ומרחב לתהליכי למידה משמעותיים ומעמיקים, שיאפשרו למידה מגוונת, חווייתית, קידום מצוינות, הישגים לימודיים ערכיים ושיח מורה-תלמיד. כל אלה יטמיעו תשתיות עמוקות של ידע, שבסופו של דבר יובילו לקידום ההישגים של מערכת החינוך הישראלית, ולשיפור המדדים הבינלאומיים", מסבירים במשרד החינוך.
שר החינוך שי פירון התבטא בחריפות נגד המיצ"ב ואמר כי המבחנים במתכונתם הקודמת "הפכו לשוט" המכה במורים ובתלמידים. הוא אף אמר כי המיצ"ב "ביזה ילדים", כהגדרתו. שר האוצר יאיר לפיד, יושב ראש מפלגתו של פירון, "יש עתיד", ניסה בעמוד הפייסבוק שלו להסביר את ההחלטה. "ביטלנו את בחינות המיצ"ב כי חינוך אינו עוסק במדידה אלא בלמידה", כתב לפיד. "כי השכלה ורוח אינם צריכים לקבל ציון. מפני שאנחנו לא יכולים להשוות בין תלמידים כל עוד לא דאגנו לשוויון בתנאים שלהם".
גם בהסתדרות המורים בירכו על ההחלטה. "מבחני המיצ"ב נועדו להיות כלי עזר לעובדי ההוראה ולתלמידים. בשנים האחרונות המיצב הפך לכלי לתחרות בין בתי הספר , בין לרשויות המקומיות ולשוט כלפי המורים כך שהוא איבד את המשמעות החינוכית ולימודית שלו ובעצם החטיא את המטרה לשמה הוא נועד", אמר המזכיר הכללי יוסי וסרמן.