מתיחות נפיצה ליוותה הבוקר (שלישי) את פתיחת יומה השני של שנת הלימודים תשע"ה בבית הספר "שפות ותרבויות" בבית שמש, זאת לאחר שאתמול גילו התלמידים וההורים כי חלקו סופח באמצעות חומה לטובת מוסד תורני חרדי לבנות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בצדו החילוני של בית הספר התקשו גם היום הורי התלמידים להפגין אורך רוח אל מול חומת ההפרדה שמהלכת חוצץ בין ילדיהם. חלקם אף הגיעו הבוקר למקום כשהם נושאים שלטים בגנות המהלך, והבהירו כי אין בכוונתם להרפות בנושא. "העירייה פועלת בניגוד לחוק", אמר אחד ההורים הזועמים במקום. "לא ייתכן שבאישון לילה יפצלו כך בית ספר. זה אקט טראומתי עבור הילדים, ומבחינתנו המאבק פה הוא עד הסוף".
התגובות החריפות לא הרתיעו את הורי התלמידות החרדיות, שהגיעו ללוות הבוקר את בנותיהן לכיתות. לצד תקוותם להבנה מצד שכניהם החילונים, המשיכו הורי התלמידות לגבות את המהלך המוצדק, לטענתם. "בסופו של יום, בבית הספר יש כיתות פנויות ומאה בנות שאין להם מקום אחר", תיאר אחד ההורים החרדים את האבסורד שלטענתו הוביל למהלך. "אין ברירה, צריך לחלק וללמוד לחיות בשלום זה לצד זה".
הבוקר ערכה מנהלת בית הספר החילוני שיחה עם תלמידיה בנושא, ובסופה פנתה להוריהם וביקשה מהם להימנע מכל גילוי של אלימות בדרך לפתרון הסוגיה. "מפגנים שכאלה הם אינם דרכנו", אמרה. "כולנו מקווים שהחומה אכן תוסר, אך נעשה זאת בדרכים אחרות".
"חייבים לתת פתרון לכל הילדים"
אליסף ורמן, חבר מועצת העיר בית שמש, מאשים את תהליך ההתחרדות בעיר. "מה שקורה בבית שמש זה תסמין של מדינת ישראל", הוא אומר. "היום הציבור החרדי הולך ונכנס לכל אחת מהערים. זה מתחיל לאט, בהסכמה, ואז כשהם מרגישים שאפשר לתפוס את ההגה של העירייה, זה מה שקורה", מוסיף ורמן ומצביע על חומת ההפרדה.
מנגד מדגיש משה מונטנג, ראש הוועדה לתכנון ובנייה בעיר, כי למרות חוסר הנעימות, לא נמצא פתרון אחר לסוגיה. "אנחנו חייבים לתת פתרון לכל הילדים, כל ילדי ישראל שווים", הוא אומר. "הילדים החרדים לא שווים פחות מאף ילד".
בעיריית בית שמש אומרים בגלוי שבעוד כמה שנים ייאלץ גם החצי החילוני של מוסד החינוך הזה להיפרד ולעזוב את השכונה. ממשרד החינוך נמסר כי האגף החדש אינו חוקי והמשרד נערך להוצאת צו סגירה. כך או כך, כמעט חצי שנה אחרי הבחירות הסוערות לראשות העיר - החומה הזאת מוכיחה שהקרב על בית שמש רחוק מסיום.