כששואלים ילדים מה הם ירצו לעשות כשיהיו גדולים, בדרך כלל מקבלים תשובות כמו רופא, שוטר, כבאי ואיש מחשבים. עם זאת, מסקר שנערך לאחרונה במנהל המחקר והכלכלה במשרד התעשייה, המסחר והתעסוקה עולה כי חמשת המקצועות המבוקשים ביותר במשק הם מסגר, נהג משאית, רצף, רתך ועובד בלתי מקצועי בבינוי.
הסקר נערך לקראת הכנס הכלכלי-חברתי של משרד התמ"ת שייערך ביום ג' הקרוב. שר התמ"ת בנימין בן אליעזר אמר כי תוצאות הסקר ממחישים את הצורך לעודד יותר ויותר ישראלים לקחת חלק במקצועות הבנייה והריצוף. "חובתנו לעמוד ביעדי הממשלה לצמצום מספר העובדים הזרים", הוסיף בן אליעזר וסיפר כי משרדו משקיע משאבים רבים בהכשרות מקצועיות לתחומים המבוקשים.
הסקר, שנערך בקרב מעסיקים רבים במשק, הקיף 33 מקצועות בסך הכל והוא כולל את הביקוש לעובדים בשנתיים וחצי האחרונות. עוד מעלה הסקר כי מספרן של המשרות הפנויות במקצועות המבוקשים ביותר עומד על כ-7,500 משרות בממוצע ליום - כ-20% מהמשרות הפנויות שנבחנו.
עוד נמצא בסקר כי המקצועות שהכי פחות מבוקשים הם קופאי, מחסנאי, מזכיר, עובד בסידור סחורות ועובד בלתי מקצועי באריזה. הביקוש למקצועות אלה עומד על כ-2,800 משרות בממוצע ליום - כ-7.5% מהמשרות הפנויות שנבחנו.
החדשות הפחות טובות הן כי ממוצע השכר החודשי במקצועות המבוקשים, כך עולה, עומד על 5,849 שקלים לחודש. גם במקצועות הלא מבוקשים עומד ממוצע השכר הלא מזהיר על 4,336 שקלים בלבד.