תופעת הדרת הנשים בבית שמש נעשית כפי הנראה גם בחסות העירייה. במודעות למופעים לילדים שפורסמו באתר עיריית בית שמש לקראת חנוכה, מצוין באופן ברור כי הכניסה לחלק מהם - היא לבנים בלבד. חשוב לציין במופעים שפועלים בחסות עיריית בית שמש, שתקציבה מורכב ממסי כלל התושבים בעיר.
לרגל חנוכה פורסמו על ידי אנשי העירייה מודעות וקליפ עליו הכיתוב "קליפ אירועי חנוכה תשע"ב הופק ע"י לשכת סגן ראש העיר שמואל גרינברג". אך מתברר כי החגיגות שמקיימת העירייה אינן כוללות את שני המינים. "המופע לבנים בלבד!", נכתב על מודעות המופעים "רבי אלתר והגיטרה" ו"חוגגים בחנוכה".
למופע "העולם המופלא" שנערך גם הוא בעיר, מפורסמות שעות נפרדות לבנים ובנות: "בנות בשעה 13:00, בנים בשעה 14:30". זמנים שונים לצפיית בנים ובנות היו גם למופעים "ורחמיו על כל מעשיו", "רון ודורון בתעלומת המטמון".
עם זאת, ישנם מספר אירועים בהם מאפשרים בעירייה השתתפות משותפת של בנים ובנות - אך רק מתחת לגיל 6. "יריד חנוכה הגדול" היה פתוח לכל הילדים המעוניינים להשתתף. חשוב לציין כי היריד של חנוכה בקריה החרדית היה מופרד גם הוא בין בנים לבנות.
"זה דברים שקורים עשרות שנים"
מעיריית בית שמש נמסר בתגובה: "בעיריית בית שמש פועלות ארבע מחלקות תרבות המיועדות למגזרים השונים בעיר. לכל מגזר יש את הזכות להשתתף באירועים המיועדים ומותאמים אליו. במגזר החרדי מקובל מאז ומתמיד לקיים אירועים עם הפרדה, כך מקובל בכל הארץ ועיריית בית שמש פועלת בהתאם לספק למגזר החרדי את צרכיו".
"מדובר באולמות קטנים, יש אירועים שהתכנים מיועדים יותר לבנות וכאלה שמיועדים יותר לבנים. יש אינספור אירועים שמיועדים רק לבנות או לבנים. זה קורה בכל מקום שיש בו ריכוז חרדים. זה נוח יותר מבחינה טכנית במקום להקים מחיצות וקורה עשרות שנים".
שמואל גרינברג, סגן ראש העיר בית שמש והממונה על חינוך ותרבות מגזר חרדי מסר בתגובה לפרסום כי "ישנו ציבור רב המבקש אירועי תרבות בעלי אופי תורני משכך, קיימת הקפדה על החומר המוגש לציבור שיהיה תואם את דרישותיו כמו גם הפרדה לבנים ובנות. ההורים השולחים את ילדיהם לאירועים המופקים על יד אגף ח"ן חרדי (חברה ונוער) נמנים על הציבור החרדי והדתי לאומי המבקש הפרדה בין בנים לבנות".
"אותו ציבור שולח את ילדיו להתחנך במוסדות חינוך לבנים או לבנות ולא במעורב, כך גם הוא שואף באירועי תרבות ובמסגרות חוץ בית ספרי, לשמור על הפרדה זו. בתי הספר המופרדים הם מגיל 6 וכך גם הדרישה באירועי התרבות. ביה"ס "אורות" המצוי כעת בעין הסערה גם כן מופרד לבנים ולבנות והורי התלמידים שולחים את הילדים לאירועים אלה". גרינברג הדגיש כי "האירוע פתוח לכולם (דתי חילוני ודתי לאומי), ובלבד שיהיו שם רק בנים או רק בנות, כל אירוע לפי הפרסום".