בקרב כיפוף הידיים בין החרדים לבין ביל גייטס הפסידו החרדים בקרב על הכנסת המחשב לבית החרדי. כעת הם בעיצומו של קרב המאסף נגד האינטרנט, וגם כאן כבר נראות התוצאות. "הכל מתחיל ונגמר באינטרנט: המיילים, הפורומים, אי אפשר להתעלם מזה", אומר מיכאל פינטו, גולש אינטרנט חרדי, לחדשות 2 באינטרנט.
ה"גוועלד" נגד האינטרנט יזעק מעל כל במה, אבל עצם העובדה שחרדים כבר אינם חוששים להצטלם כשהם גולשים, זהו ניצחון הטכנולוגיה על האידיאולוגיה. יוסי ורדי מנכ"ל "מורשת", ספקית שירותי סינון תוכן לקווי זהב ובזק בינלאומי, אמר כי "על פי נתוני בזק, 44% מחוברים לקווי ADSL במרכזיות שנמצאות בקהילה החרדית".
ואם יש משהו מפתיע יותר מהעובדה שכל חרדי שני מחובר היום לאינטרנט, למרות איסור הרבנים, זהו קצב ההתחברות של חרדים נוספים. רובם, אגב, אינם מחוברים למערכת לסינון אתרים אסורים. "לפי ההערכות של בזק, מדובר על סביבות שנה שהציבור החרדי ישתווה לציבור הכללי לשימוש באינטרנט", הוסיף ורדי.
משה ברנסדורפר, חסיד תולדות אהרן, הוא בנו של אחד מהרבנים המובילים בעדה החרדית. בכנות מפתיעה הוא מספר מדוע הוא הפסיק לגלוש וכיצד מתייחסים חבריו בחסידות הקיצונית לאיסור הרבנים על האינטרנט. "אני איש פשוט, אחר כך אם יש לי אינטרנט, אני פותח הכל", אמר. עוד הוא אומר שלרוב מכריו מהישיבה יש אינטרנט, שוב - ללא סינון אתרים אסורים.
הרבנים מחפשים דרכים יעילות להיות עם ולהרגיש בלי עם מסננים וחסמי אתרים שונים, אבל נראה שמדובר בקרב טכנולוגי אבוד. "אין פה מה לפקח", אמר לחדשות 2 באינטרנט הרב מנחם ברוד מחב"ד. "בסופו של דבר כל אדם הוא אחראי לעצמו ומחליט מה הוא עושה בביתו".
חסידות חב"ד הרשתה לעצמה לא רק לעצום עין מול תופעת הגלישה. כיום פועלים מספר אתרים שמפעילים אנשי חב"ד ומיועדים לחסידים עצמם. "חייבים למצוא דרך שתאפשר מצד אחד לנצל את היתרונות החיוביים של האינטרנט ומצד שני להימנע מהסכנות החמורות שלו", הוסיף הרב ברוד. "הדרך הזאת עדיין לא נמצאה".
החברה החרדית, שעמלה על ביצורי חומת ההיבדלות סביבה, מתחילה למצוא את אנשיה גולשים החוצה מהחומות.