הם ילמדו את הילדים שלנו ובמידה רבה יהיו אחראים להישגיהם. אך נתונים חדשים חושפים לראשונה את הציונים המעט עגומים של המורים לעתיד - ממוצע הבגרויות והפסיכומטרי של הסטודנטים להוראה שבעוד כמה שנים ייכנסו לכיתות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשנים האחרונות חלה עלייה הדרגתית ומתונה בציוני המתקבלים ללימודי ההוראה, אך גם הם אינם מעודדים במיוחד. מהנתונים שפורסמו בכנס ראשי המכללות שהתקיים במכללת "אוהלו" שבקצרין ניתן להבחין כי בשנת 2005 גרפו הסטודנטים ציון בגרות ממוצע של 94 וציון פסיכומטרי של 530 בלבד.
בשנת 2008 ירדו הישגיהם של הסטודנטים להוראה, כשממוצע הבגרות שלהם נותר בציון 94 והפסיכומטרי צנח עד ל-518. בשנה החולפת, שנת 2013, חל שיפור לעומת השנים האחרונות, כשציוני הבגרות עלו ל-96, וציון הפסיכומטרי זינק עד ל-545.
בשנים האחרונות מתקבל הרושם שההוראה הפכה למקצוע "אין ברירה", ובהשוואה לאחרים, הציון שבו מתקבלים הסטודנטים נראה מעט נמוך. כך לדוגמה, על מנת להתקבל ללימודים במדעי הרוח הציון הפסיכומטרי הממוצע עומד על 524, למדעי החברה 582, ללימודי עסקים ומדעי הניהול 595, וללימודי משפטים מזנק הציון ל-683.
במשרד החינוך מאמינים כי שלל הרפורמות שמוביל שר החינוך שי פירון ימשכו בשנים הקרובות אנשים איכותיים להוראה. לדבריו, עד לאחרונה המרדף אחר הציונים הוביל את התנהלות המורים, והשינויים הצפויים יגרמו למגמה הפוכה לכך. למרות הכוונות הטובות, נראה שדווקא רפורמה בתנאי העבודה של המורים - היא שתביא לשינוי אמיתי ותגרום לאנשים הנכונים לבחור במקצוע החשוב.