אחת לכמה חודשים עולה הרעיון לבטל את הבחינה הפסיכומטרית במתכונתה הנוכחית, כתנאי קבלה ללימודים באוניברסיטאות. אבל הפעם נדמה כי הרעיון הזה קרוב למימוש יותר מאי פעם. עיתון "מעריב" מפרסם הבוקר (ד') כי באוניברסיטת בן גוריון הוחלט לוותר על הבחינה המסורתית, ובמקומה לבחון את המועמדים ללימודים במספר קורסים אקדמאים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
התכנית החדשנית, שבוודאי תשמח צעירים רבים, תבחן בפיילוט שיתחיל בחודש פברואר הקרוב. בשלב הראשון רק מועמדים ללימודים ריאליים לשנת תשע"ד בפקולטות למדעי הטבע, מדעי הבריאות והנדסה. בהמשך יורחב הפיילוט גם למועמדים ללימודי מדעי החברה.
המועמדים ללימודים הגבוהים יצטרכו להשתתף בשיעורים באנגלית, במתמטיקה, בפיזיקה ובהבנת טקסט מדעי. במסגרת הקורסים הללו יעברו הסטודנטים לעתיד מספר בחינות, כולל בחינה מסכמת בכל הנושאים. הציונים בקורסים המקדימים יחושבו יחד עם ציוני הבגרות ויקבעו מי יוכל להתקבל ללימודים באוניברסיטה.
"הלימודים לקראת הבחינה הפסיכומטרית כשלעצמם לא נותנים שום דבר בעל ערך" אמר פרופ' צבי הכהן, רקטור אוניברסיטת בן-גוריון. "הם לא מלמדים חומר ולא מקנים כלים לחשיבה. כלי הניבוי הטוב ביותר להצלחה אקדמית היא ההצלחה האקדמית בעצמה".
מתלבטים מה והיכן ללמוד? היכנסו לייעוץ חינם