יותר מ-300,000 סטודנטים שבו למכללות ולאוניברסיטאות ברחבי הארץ, אך בעוד רבים מהם בחרו במקצועות הנפוצים כמו משפטים, כלכלה או מנהל עסקים - אחרים פנו למסלול קצת פחות שגרתי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במכללה האקדמית בצפת נפתח לראשונה מחזור לסטודנטים ללימודי תואר ראשון במיסטיקה ורוחניות. בעיר בה נולד האר"י הקדוש ובאזור הגליל הרוחש ממילא יצירתיות מיסטית ורוחנית, יוכלו הסטודנטים ללמוד לתואר של ממש בתחום ויתמקדו בהיבט ההגותי-רוחני של תופעות מיסטיות שונות - זאת עם דגש מיוחד על תורת הקבלה ותופעות של רוחניות עכשווית.
תואר בנדל"ן - או אולי בבנקאות?
אם אתם פחות בעניין של רוחניות ויותר אנשים של חומר וביצוע פרויקטים של ממש בשטח - אולי כדאי שתפנו ללמוד נדל"ן. לתואר אקדמי. השנה קם במכללה האקדמית בנתניה בית ספר ראשון מסוגו לנדל"ן, המציע להכשיר לתואר שני מנהלים בעלי ניסיון בתחום.
גם באוניברסיטת בן גוריון בנגב מציעים הכשרה בתחום הבנייה והתכנון: התכנית החדשה בתכנון עיר ואזור באוניברסיטה הדרומית מציעה חבילה עדכנית של קורסי ידע ומיומנות בתיאום עם איגוד המתכננים בישראל. התכנית נבנתה על פי המתווה של בתי הספר לתכנון המובילים בעולם, והיא מקנה לתלמידים את הידע והכלים הנדרשים - הן על מנת להשתלב בתחום כמתכננים מקצועיים והן על מנת להתמחות במחקר ובהגות בתחום התכנון העירוני והאזורי.
ובימים בהם עדיין מחפשים נגיד לבנק ישראל, יש גם מסלול מסקרן נוסף שעשוי להוביל אתכם, אולי, לתפקיד הבכיר בבנק ישראל: תואר אקדמי בבנקאות ושוק ההון במכללה האקדמית בנתניה. התואר מאפשר השכלה מקיפה בבנקאות וישלב ידע אקדמי עם ידע מעשי.
מטיפול באמצעות בעלי חיים - ועד תרפיה במוזיקה
מסלול לימודים מסקרן נוסף נפתח גם במכללת לוינסקי לחינוך בתל אביב: תוכנית הלימודים השאפתנית מציעה לסטודנטים לפתח מיומנויות בטיפול בילדים וחולים... באמצעות בעלי חיים. מדובר בשיטת טיפול המאפשרת לטפל בילדים בסיכון, עם קשיי קשב וריכוז, ילדים עם נכויות כאלו ואחרות - ואף בחולי סרטן ופגועי נפש. הטיפול הנעזר בבעלי חיים מסייע לילדים לפתח מודעות גופנית ומיומנויות ויסות, ולהיטיב עם קשיים רגשיים וחברתיים הנובעים מקשיי ויסות חושי אצל ילדים.
דרך טיפול אחרת, שעד כה לא דרשה התמחות אקדמית, היא התרפיה באמצעות מוזיקה. תרפיה במוזיקה היא מקצוע טיפולי פרא-רפואי המשתמש במוזיקה כדי לענות על צרכים פיזיים, רגשיים, קוגניטיביים וחברתיים של מטופלים בכל הגילים. תרפיה במוזיקה משפרת את איכות חייהם של אנשים בריאים ופוגשת את הצרכים של ילדים ומבוגרים הלוקים במוגבלויות או מחלה. באותה מכללה בתל אביב ניתן יהיה ללמוד את המקצוע הבלתי-שגרתי לתואר שני ואולי אף להביא לשינוי משמעותי בטיפול באוכלוסיות הנזקקות לכך.
ואם לא תואר - אז אולי למידה מרחוק?
ומה עם רבים מהסטודנטים שרוצים ללמוד, אבל לא ממש אוהבים להשכים קום ולהגיע למכללה או לאוניברסיטה? ובכן, נראה שגם עבורם נמצא פתרון מהפכני. באוניברסיטה הפתוחה יזמו פרויקט חדש בשם "מוּקים" (Mooc) - כינוי לקורסים אקדמיים ללא עלות , המתבססים על טכנולוגיית למידה מרחוק המאפשרת ללמוד באופן עצמאי תוך שיתוף פעולה עם סטודנטים מרחבי העולם בליווי והנחיית מרצים.
מדובר במקבץ של חבילות לימוד שכוללות קטעי וידאו קצרים (2-4 סרטונים לכל שבוע), פרקים מספר לימוד דיגיאלי שמתבסס על חומרי הקורס שזמינים בפורמט דיגיטאלי, מאמרים, מצגות, מבחנים ועבודות המיועדים ללימוד עצמי דרך האינטרנט. סגל ההוראה ילווה את התלמידים בפורום, צ'ט, בלוג ולוח מודעות מקוון. תלמידים שיסיימו את ה"מוק", יקבלו תעודת סיום שמשקפת את עבודתם בקורס. שתהיה שנת לימודים פורייה ויעילה - באיזה מקצוע שלא תבחרו.