צעד לא חינוכי (צילום: ליהי עמית)
מחברת בגרות. ומה עם הגהה? | צילום: ליהי עמית

בחינת הבגרות במתמטיקה האחרונה שנערכה לפני כשבועיים, עוררה סערה רבה בקרב התלמידים שנבחנו בה. שאלה מס' 4 במבחן, הייתה מלווה בגרף, להפתעת התלמידים הם גילו כרבע שעה לאחר תחילת הבחינה שהגרף שגוי. ח"כ אופיר פז-פינס (העבודה) זימן דיון דחוף בנוגע לטעויות בבחינות הבגרות השנה.

כלל הגורמים המקצועיים שנכחו בדיון ניסו לטעון באלגנטיות כי האשמה לא דבקה בהם. "יש למעלה מ-2 מיליון מבחנים בשנה ו-320 אלף נבחנים", ניסתה להסביר רחל שיפר נציגת משרד החינוך. "גילינו את הטעות 10 דקות לפני הגשת הבגרות. היו בתי ספר שצלצלו וקיבלו מיד את התיקון".

"אין שנה שאין שגיאות ואין טעויות במבחנים"

"חלק מהקווים של אותו גרף נעלמו במהלך ההדפסה", ניסה גם מציג המדפיס הלאומי, חיים שחר להסביר. "אמורים לבוא ממשרד החינוך ולעשות הגהה על הטפסים וזה לא קרה". 

43353
אופיר פז-פינס. יוזם הדיון | צילום:

הדברים האלה העלו את חמתו של פינס. "אם אני מוציא סטיקר 'פינס לשלטון'", אמר יוזם הדיון, "אני בודק שלא כתוב במקרה 'פינס לאבדון'". לדברים אלה דאג 'לעקוץ' יו"ר ועדת חינוך זבולון אורלב: "שלא יהיה כתוב בטעות ברק לשלטון".

פינס לא היה היחידי שזעם על מה שהתגלה כ"חפיפניקיות". "אין שנה שאין שגיאות ואין טעויות במבחנים", אמר רות קופינסקי מארגון המנהלי העל יסודי. "איך קורה שיש טעויות על שאלון שעובדים עליו שנה?".  נציגת ארגון המורים העל יסודי נורית ולנסי בחרה גם היא להאשים את המשרד: "אם מורה היה עושה טעויות כאלה היה מפוטר, חייבים לבדוק את השורש".

מנכ"ל משרד החינוך התבקש על ידי הוועדה למנות תוך שלושה חודשים צוות חיצוני בלתי תלוי לבדיקת הכשלים.