להיכשל במבחן זה אף פעם לא תענוג. אבל להיכשל במבחן אחרי ארבע שנות לימודים והשקעה של עשרות אלפי שקלים - זה כבר סיפור אחר לגמרי. כשזה קורה לעוד 86% מחבריך לספסל הלימודים - זאת כבר תופעה שמישהו צריך לתת לה הסבר.

זה מה שקרה לכ-500 סטודנטים לאופטומטריה שניגשו השנה למבחן המסמיך אותם לעסוק במקצוע. הסטודנטים, שהבינו כי הדבר לא הגיוני, יצאו הבוקר להפגין מול משרד הבריאות בירושלים בדרישה לשינוי המצב העגום שנוצר - בו כמעט 90% מהם לא יוכלו לעסוק בתחום.

גלי דניאל, יו"ר הארגון לקידום האופטומטריה בישראל מסבירה כי הם מפגינים לאחר ארבע שנים של לימוד לתור שעולה 60,000 שקל, הם מגיעים לבחינה שלא ניתן לעבור אותה. "יש שאלות בעייתיות ומשרד הבריאות יודע מזה, אנחנו עושים היסטוריה ואנחנו מנסים להביא את העניין לידיעת הציבור כדי שתהיה בחינה הוגנת ומקצועית", אומרת דניאל בזעם.

בת אל אבני, סגנית יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בר-אילן סיפרה כי מדובר בתופעה שידועה כבר מספר שנים. "זה לא מחזור מיוחד שהוא פחות טוב", היא אומרת ומעידה כי סטודנטים משנים אחרות שבאו להפגין היום. לדבריה, גם בשנים קודמות היה אפשר לראות 60 ו-70 אחוז נכשלים.

רועי, בוגר לימודי אופטומטריה שנכשל בבחינה האחרונה מספר על התחושה: "סיימתי את הלימודים בציון מצוין, הגענו למבחן הסופי ומאוד התאכזבנו ממנו". רועי מספר כי הוא וחבריו לקחו קורס של משרד הבריאות כדי לעבור את הבחינה, אבל בסוף הוא לא יכול לקבל את הרישיון - רק בגלל המבחן של משרד הבריאות. "באנו לכאן להגיד שזאת לא שנה ראשונה שמגיעים לציונים כאלה, באנו לשים לעניין קץ, כל העניין לא הגיוני, קשה לי לומר את זה אבל יש חרטה על לימודי האופטומטריה", אומר רועי.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "בעקבות פנייתם של הנבחנים תתקיים פגישה משותפת עימם ועם אנשי האקדמיה בוועדת הבחינות כדי לדון בטענות שהועלו".

 

רגע לפני שהעשור מסתיים, בואו לבחור את אישיות העשור שלכם!! הצביעו בסקר המפורסם בדף האוהדים של חדשות 2 בפייסבוק.