אם חלמתם על חינוך טוב יותר עבור ילדכם, תקנאו מאוד כשתראו איך נראה גן הילדים המפואר בארץ. כבר מגיל שלוש מתרגלים הילדים בגן העירוני בכפר שמריהו לסטנדרטים גבוהים במיוחד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אין אצלנו בכי בגן הזה", סיפר דן פוקס, שבתו לומדת בגן הילדים. "מאוד קל לנו. רק כשעשו לנו סיור פה היא (הבת) רצתה להישאר".
משרד החינוך העניק למועצת כפר שמריהו שני מיליון ומאה אלף שקלים להקמת שלושה גנים חדשים - סכום קבוע שמוענק לכל מועצה. בכפר שמריהו אמרו תודה, ואז הוסיפו יותר מ-20 מיליון שקלים כדי לבנות את קריית החינוך החדשה: שני גנים ועוד מרכז טיפולים לילדים עם קשיים ולקויות, ועל כל הפאר הזה - הורי הילדים לא צריכים לשלם בהתאם לחוק חינוך חינם מגיל שלוש.
ראש המועצה: "אנו מחויבים לתת לילדים שלנו את הטוב ביותר"
אבל מרבית היישובים כמובן לא יכולים להרשות לעצמם השקעה שכזו, ולכן רוב הילדים בארץ יכולים רק לחלום על כניסה חלקה כזו למערכת החינוך. רוב האימהות והסבתות שבאו לאסוף את הילדים העדיפו שלא לדבר איתנו, כנראה כדי לא לנקר עיניים לאלו שאין להם. לא כל השכנים מפרגנים כשהפערים כה נראים לעין, ובטח בנושא כמו חינוך.
דרור אלוני, ראש מועצת כפר שמריהו הסביר מי יכול להירשם לגנים הללו. "כמו שיש אנשים שלא מפרגנים על שום דבר, גם על דברים כאלה הם לא מפרגנים", אמר. "אנחנו מחויבים לילדים שלנו, לתת את הכי טוב שאנחנו יכולים, וזה מה שאנחנו עושים. אם משפחה רוצה שהילד שלה ילמד איתנו הוא צריך לפנות לרשות הסמוכה כדי לקבל את האישור. במידה וזה יימצא מקובל ויהיה מקום, אנחנו בשמחה נעשה את זה".
בניית הגנים נעשתה לאחר סיורים מקדימים בדנמרק, בפינלנד ובמקומות נוספים. מלבד השטח הרחב והציוד הטכנולוגי, אפשר להבחין גם בעיצוב הפנים הכולל חדרי משחקים נפרדים לפי נושאים. "החדרים הם כדי שיהיה לנו את האפשרות לשחק בצורה יותר אינטימית ומופרדת", הסבירה ענת ציוני, מנהלת גן בכפר שמריהו. "שלא כל הילדים יהיה ביחד. הם צריכים את המשחק השקט יותר והרגוע, והפינות האלה מאפשרות להם את זה".
נראה שכספי הארנונה של תושבי כפר שמריהו נוצלו היטב. אפשר רק לקוות, או לפנטז, שגם ילדים מיישובים אחרים יזכו לתנאים כל כך טובים.