למרות הודאתו של משרד החינוך כי בחינת הבגרות במתמטיקה היתה קשה מדי וההחלטה להעניק פקטור, במועצת התלמידים הארצית לא שבעי רצון. "הפתרון לא תואם לתלמידי שלא פתרו שאלות שלמות", אמרו בתגובה להחלטה, "תלמידים רבים התייאשו במהלך הבחינה מרמת הקושי, חלקם לא סיימו את הבחינה ואחרים לא פתרו שאלות שלמות".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עוד טוענים במועצת התלמידים הארצית כי הפתרון שמציע משרד החינוך מתייחס אך ורק לממוצע הציונים הארצי הנוכחי ביחס לממוצע השנים הקודמות ולא ליכולותיהם של התלמידים. "הבחינה לא ייצגה את רמת הידע של התלמידים", טענו.
אבל לא כולם לא מרוצים. עם פרסום ההודעה אמרו תלמידים כי המהלך צודק. "לכל האנשים שטוענים שאנחנו בכיינים, קל לדבר, סוף סוף קצת צדק", כתבה ליקה ברודצקי בפייסבוק.
התלמיד אריאל שרפר שמח בין היתר על ההודאה בטעות. "אני לא יודע מה יותר גדול: שמשרד החינוך מודה בטעות בבחינות הבגרות, או שבפעם הראשונה מתברר שהתלמידים צודקים ולא סתם מקטרים ובוכים אחרי שלא חרשו מספיק", כתב.
שביעות הרצון הגיעה גם מכיוונם של מורים. "אני מורה למתמטיקה כבר 20 שנה וסוף סוף אני רואה רוח של שינוי אמיתי בהתייחסות של המשרד לתלמידים, בכל הקשור לבחינות הבגרות", כתב מורה בשם מיכאל ריינהרץ לשר החינוך פירון בדף הפייסבוק.
משרד החינוך: "שאלון הבחינה היה קשה מדי"
כחודש לאחר בחינת הבגרות ב-5 יחידות מתמטיקה, שגררה תלונות רבות של תלמידים ומורים על חוסר הוגנות ושאלות מכשילות, הודו היום במשרד החינוך כי "שאלון הבחינה היה קשה מדי".
במשרד החינוך אומרים כי הם טעו ביחס לדרגת הקושי של הבחינה, ולכן ממוצע הציונים של כלל הנבחנים היה נמוך מהמקובל. ממצאי הבדיקה העלו עוד, כי הבחינה אופיינה בעומס רב של שאלות, שלא הותאמו להיקף הזמן, שניתן לתלמידים לצורך מתן הפתרונות.
בעקבות מסקנות צוות הבדיקה הוחלט כי בשאלון 806 תבחרנה 4 התשובות הטובות ביותר מתוך 6 השאלות, וכן יתווסף מקדם של 9 נקודות לכל ציון בחינה. לפני שינוי זה נדרשו התלמידים להשיב על 6 מתוך 9 שאלות.
בשאלון 807 תבחרנה שתי התשובות הטובות ביותר מתוך ה- 3, וכן יתווסף ציון של 4 נקודות לכל תלמיד. לפני שינוי זה נדרשו התלמידים להשיב על 3 מתוך 5 שאלות - שני מהלכים אלה יביאו את ממוצע הבחינה הזו לממוצע הרב שנתי כפי שהיה בעבר. בנוסף, ציוני הבחינות יתפרסמו מוקדם מהרגיל - עד סוף החודש - על מנת לאפשר לתלמידים להחליט האם לגשת למועד ב'.
גם תכנית הלימודים תיבחן מחדש
מלבד התיקונים שיעשו בבדיקת המבחן האחרון, השלכות הבדיקה רחבות הרבה יותר: משרד החינוך הודיע כי יבחן מחדש את תכנית הלימודים במתמטיקה, וישנה אותה על פי השעות הניתנות ללימוד המקצוע.
בנוסף, מנכ"לית המשרד תבדוק את כללי כתיבת בחירת הבגרות ותקבע קריטריונים חדשים לכתיבת הבחינות בכל המקצועות, זאת לאחר שגם על הבגרות בהיסטוריה הושמעו טענות דומות.
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "משרד החינוך הצהיר והבטיח, כי התלמידים לא ייפגעו, כתוצאה מהקושי של הבחינה. המשרד ערך בדיקה מקיפה ויסודית של בחינות הבגרות ובכלל זה בצע סימולציות שונות, כדי לגבש פתרון שייתן את המענה הטוב ביותר בעבור התלמידים. בעניין זה ציינו במשרד, כי המשרד היה מאמץ כל פתרון שהיה נותן המענה הראוי והטוב ביותר בעבור התלמידים. הסימולציות העלו, כי מתן מענה באמצעות הצבירה, אינה מטיבה עם התלמידים וכי הפתרון הנוכחי נמצא כטוב ביותר, וכמי שיכול למקסם את התשובות של התלמידים".