כמעט 48 שעות אחרי מסע הטבח: במרכז העירוני לקהילה הגאה בתל אביב מנסים לחזור איכשהו לשגרה, ועד כמה שאפשר - גם לעזור לאנשי קהילת הלהט"ב (לסביות, הומוסקסואלים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) ובעיקר לבני הנוער להתמודד עם האובדן הקשה.
גם היום ממשיכים עשרות בני נוער, חברי הקהילה ואזרחים תומכים לפקוד את מקום הטבח בבית האגודה ברחוב נחמני בעיר. במקום מניחים זרים, מדליקים נרות ומשאירים שלטים ופתקים לזכר הקורבנות.
במרכז בגן מאיר מתכנסים אנשי הארגונים השונים, הפעילים וגם מתנדבים שמעבירים את הפעילויות. המטרה: המשך מזעור הנזקים לאחר אותו לילה קשה במוצאי שבת. במרכז הקימו גם "חדר זיכרון" עם תמונות הנרצחים, שם גם כל אחד יכול לכתוב את שעל ליבו.
"את האדוות עוד נגלה בהמשך"
"כל אחד זה לוקח אותו למקומות אחרים", אמרה מנכ"ל ארגון 'חושן' - ארגון החינוך של הקהילה, יעל בר הון, לחדשות 2 באינטרנט. "יש כאלה שלוקחים את זה לאזור התכנסות, ויש כאלה שרוצים לדבר וכאלה שלוקחים לאזור הפעלתנות ויש פה גל אדיר של מתנדבים".
בר הון הוסיפה, "כמו כל מקרה של טראומה אנחנו נראה בהמשך, כעת אנחנו רוצים לתת את העזרה הראשונית למי שנפגע והאדוות של האירוע הזה - עוד נגלה אותן בהמשך".
אבנר דפני, יו"ר ארגון הנוער הגאה "איגי", שהגיע היום למרכז אמר כי "אי אפשר להתכונן ליום כזה, כמו כולם ברגע ששמעתי על המקרה נכנסתי להלם. לא מאמינים בהתחלה, אתה מנסה לחשוב האם זה נשמע הגיוני".
"חייבים לדבר"
הוא הוסיף, "במקרה שכזה חייבים לדבר. הפעם היה לנו קשה כי בני הנוער שאנחנו נמצאים איתם בקשר מפחדים לבוא, המקרה פגע בלב ליבה של הפעילות, במקום שהיה אמור להיות הכי בטוח".
"זה נורא תלוי איך מחזיקים את זה, אם המשפחה והחברה עוזרת להם להכיל את השוק וההלם אז יהיה יותר קל להתאושש", אמרה הפסיכותרפיסטית קרן צרפתי, שמסייעת לנערים במרכז. "אם לחילופין תהיה עליהם עוד אשמה ושיפוט עצמי אז הדבר יגרום להם להדחיק את מצבם".
הטבח במועדון הנוער ההומו-לסבי - סיקור מיוחד:
ירי במרכז הומו-לסבי בת"א: שני הרוגים ו-11 פצועים
ההורים מבקשים תמיכה: "יש תרופה להומוסקסואליות?"
ההזדהות עם הגאים חוצת גבולות: מפגן תמיכה בלונדון
עדי ראייה: ראינו הרבה פצועים על הרצפה
המפגינים: דם על ידי ההומופובים
הקהילה מתאבלת: "אוהב אותך, אזכור אותך, אלחם בשבילך"