מפגינים נגד אפליית האתיופים: גילויי האפליה נגד העדה האתיופית, שאף תועדו בזמן האחרון בקרית מלאכי בכתבה ששודרה במהדורה המרכזית ממשיכים לעורר סערה. אחרי צעדת בן העדה לבית ראש הממשלה, והפגנה נגד התופעה שהתקיימה בעיר עצמה - יוצאים פעילי זכויות אדם, בני העדה האתיופית ומתנגדים לתופעה להפגין ברחובות הבירה. את ההפגנה העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט.
כ-5,000 בני אדם הגיעו להפגנה, וביניהן נמצאות גם יו"ר האופוזיציה ציפי לבני, יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ', וכן דפני ליף ממנהיגי המחאה החברתית שפרצה בקיץ האחרון.
מולאט אררו, שהוביל את המחאה, נאם ואמר כי הוא דורש "שיתייחסו אלי בכבוד. החמצן שאני זקוק לו זה שלא ינסו לזרוק אותי מהדירה שלי רק בגלל שאני שחור, והלב שלי אמר לי שאני לא מוכן לשתוק עוד", וזכה לתשואות רבות מצד הקהל.
"גזענות זה משהו שקיים בחברה, אבל בזמן האחרון משום מה האנשים האלה, הגזענים התחילו להרים ראש, וזה התבטא במשהו מאוד קיצוני בקריית מלאכי", כך אמר יאיר, אחד המפגינים שנולד באתיופיה, ומתגורר היום בהוד השרון. "זו תופעה כלל ארצית רחבה מאוד וצריך לא לתת להם לגזענים להרים ראש. צריך להילחם בהם", אמר.
יו"ר מפלגת העבודה התייחסה אף היא לתופעת הגזענות המכוערת: "אין שום ספק שנעשו כשלים בקליטת עולי אתיופיה ואנו עדים לגילויי גזענות. אני אישית חוקקתי את חוק "איסור אפליה בכניסה למקומות ציבוריים", בגלל שלא נתנו לאתיופים להיכנס למועדונים. לצערי, בליבם של הרבה אנשים מקונן גזען קטן, וזו מחלה קשה שיש לטפל פה. אנו חיים כאן במדינה שהוקמה במידה רבה בעקבות השואה, גילוי הגזענות החמור בהיסטוריה ואני שמחה על היעדר הפסיביות של הצעירים בני הקהילה האתיופית.
גם חבר הכנסת ניצן הורוביץ ממרצ נאם בעצרת. הורוביץ תקף את התנהלות הממשלה והקואליציה. "הן מתנהגות כצבועות, מצד אחד מגנות את הגזענות ומצד מפילות את חוק איסור אפליה בדיור שיזמתי עם ח"כ גילאון", טען.
יצא למחות - ועוכב לחקירה
מולאט אררו בן ה-26 יצא אתמול לצעדה רגלית מקריית מלאכי לכיוון בית ראש הממשלה בירושלים. אולם, באמצע הדרך, הוא עוכב על ידי השוטרים בהסבר שצעד על כביש מהיר בניגוד לחוק.
"בזמן שהלכתי על כביש 1 לכיוון ירושלים, חמישה קילומטרים ממחלף שער הגיא, הגיעו מספר ניידות של המשטרה והורו לי להפסיק לצעוד", סיר אררו לחדשות 2 באינטרנט. "הם טענו שאני לא יכול לצעוד כאן מכיוון שמדובר בכביש מהיר".