הכניסה הראשית לבית הספר לילדים עם שיתוק מוחין בירושלים לא נגישה לנכים. וכך, חוזרות על עצמן התמונות מדי בוקר: נהגי ההסעות והמלווים סוחבים את הילדים על הידיים, או גרוע מכך - מרימים את כסאות הגלגלים של הילדים כשהם נאלצים להתמודד עם המשקל הכבד ומסכנים את חייהם של הילדים הנכים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"עד שלא יקרה אסון יום אחד, זה לא ייגמר", אמר אחד מנהגי ההסעות. מנשה פוגל, אביו של אחד התלמידים בבית הספר הוסיף ואמר: "זוה הסיבה שבגללה אני מביא את הבן שלי לבד לבית הספר, כדי שלא יצטרכו לסחוב לי אותו אנשים אחרים".
מדי בוקר מגיעים לבית הספר כ-60 ילדים עם שיתוק מוחין. לבד מהכניסה ברחוב בצלאל, ישנה כניסה אחורית, מרוחקת יותר, אבל מרבית הנהגים לא מוכנים להיכנס אליה, כיוון שהיא סמוכה לשוק מחנה יהודה - אחד האזורים הפקוקים בבירה. לכן, נאלצים הילדים להתמודד עם גרם מדרגות או לבחור בדרכים עקלקלות על מנת לעקוף את המכשול. "עברתי ניתוח ברגליים", סיפר אחד התלמידים לחדשות 2, "וקשה לי לעלות עם הקביים".
"כל בוקר ילד עלול להתגלגל במדרגות ולמות"
עיריית ירושלים טוענת בתגובתה כי בית הספר נגיש, ולראיה היא מצביעה על המסלול האחורי כאלטרנטיבה למדרגות. "אני יודעת על שניים שהתהפכו", סיפרה איריס כהן, אם לתלמידה בבית הספר. "השביל צר, לא סלול, ואין לנו איך לעבור. פה חנו, שם יש סוכה, אין לנו איך לעבור. זה חירום". התריעה. "ילד עלול להתגלגל במדרגות כל שנייה. אחד מהם עלול להתגלגל במדרגות ולמות".
כהן פונה כבר יותר משנתיים לכל גורם אפשרי בעירייה, בבקשה להקים רמפה בכניסה לבית הספר. גם התכנית "יהיה בסדר" בגלי צה"ל נרתמה שוב ושוב לסייע, אבל התשובות שסיפקה העירייה הן בסגנון ה"יהיה בסדר". ממכתב שכתב מנכ"ל העירייה לעמותת "נגישות ישראל", שגם היא מנסה לעזור, ניתן ללמוד עד כמה מסובך להקים רמפה: "נפתח תיק תיאום תשתיות לטובת קיצור הליך הרישוי וכבר התקבלו הסכמות מרוב הגורמים המאשרים (25 במספר)".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "לבית הספר דרכי גישה, מעלית ושירותים על פי כל הכללים. לאור בקשות הורים קיבלה העירייה החלטה להכשיר דרך מונגשת נוספת מרחוב בצלאל. העירייה יוצאת בימים אלו למכרז תכנון הנגשה חדש למתחם הזה".