"אני מקווה שהודעה זו מוצאת אתכם במקום בטוח, ושאתם, משפחותיכם, והקרובים לכם אינם בין מאות האנשים שנהרגו, האלפים שנפצעו, או עשרות האלפים שבתיהם נהרסו או שנאלצו לעזוב את בתיהם במהלך או כתוצאה ישירה מהעימות האלים ברצועת עזה וסביבתה". דברים אלה שכתב פרופסור למשפטים מאוניברסיטת בר אילן מעוררים זעם רב בקרב סטודנטים, הקוראים למוסד האקדמי לפטר אותו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המכתב, שנשלח אתמול לתלמידי משפטים שנה ב' מפרופסור חנוך שינמן, עורר סערה עזה מפני שהפרופסור יודע שתלמידיו ומשפחותיהם אינם בין הפלסטינים בעזה שנהרגו ונפצעו ושבתיהם נהרסו. "הוא אינו נוקט במילים 'מבצע' או 'מלחמה' ולו פעם אחת. לכל היותר הוא מגדיר זאת כ'עימות'", סיפר אחד הסטודנטים.
לדברי התלמידים, הטענות הן על הזמן והמקום בו הוא בוחר לומר את דבריו: "מצופה ממרצה מן המניין שיפגין קצת רגישות וסולידריות בימים אלו, הוא כתב את זה בצורה צינית ומגעילה".
בפקולטה הזדעזעו מתוכן הדברים
בפקולטה הגיבו בזעזוע למכתב שנשלח על ידי הפרופסור, זאת לאחר שסטודנטים הסבו את תשומת לבם לתוכנו. "זועזעתי להיוודע על הדואר האלקטרוני שנשלח אליכם על ידי פרופ' חנוך שינמן. זהו מכתב פוגעני והחל מן הבוקר אנחנו מוצפים ובצדק בפניות של סטודנטים ובני משפחה שרבים מהם משתתפים בימים אלה ממש בקרבות בדרום", כתב לסטודנטים פרופ' שחר ליפשיץ, דקאן הפקולטה למשפטים.
לדבריו, מכתבו של פרופ' שינמן - הן תוכנו והן סגנונו - מנוגדים לערכי האוניברסיטה והפקולטה למשפטים. "באופן אישי כמו גם במחקריו רשאי כל מרצה לאחוז בעמדותיו ולהביע את השקפותיו במסגרת החוק. מדובר בשימוש לרעה בכוח הנתון למרצה לניצול הבמה שניתנה לו כמורה לתורת המשפט כדי לשגר מסרים המשקפים את עמדותיו, באופן שפגע כאמור באופן קשה ברגשות הסטודנטים ובני משפחותיהם. אני מתנצל בשמי בשם הפקולטה על משלוח המכתב ומתחייב כי הנושא יטופל בחומרה הראויה".