סקר חדש מצא - כמעט שליש מהאנשים שהוטרדו מינית התביישו להתלונן: קמפיין "#למה_לא_התלוננתי" ברשתות החברתיות החל לפני מספר חודשים בעקבות ביקורת על נשים שהגישו תלונות שנים ארוכות לאחר שהוטרדו מינית. רק עשירית מאלה שעברו הטרדה פנו לקבלת ייעוץ או תמיכה ורק 5% מהם התלוננו או דיווחו לגורם כלשהו. כעת סקר שערכה הוועדה שהוקמה לשם טיפול בתופעה הציגה נתונים חדשים אשר חושפים מדוע נשים, וגם גברים, בוחרים שלא להתלונן.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ממצאי הסקר, שנערך בקרב 1,500 נשים וגברים במטרה לגלות את מקור הסיבות שגורמות למוטרדים לא להתלונן סמוך למועד העבירה, פורסם לאחרונה לאור בקשתה של ועדת מדז'יבוז' אשר הוקמה עבור טיפול בתופעת ההטרדות המיניות.
הסקר גילה כי יותר משליש מהמשיבים לא האמינו שזה מספיק חשוב בשביל להתלונן. 31% העידו כי התביישו ורצו לשמור את הדבר בסוד, 28% אמרו שחשבו שיוכלו להתמודד עם המעשה בעצמם, חמישית מהאנשים טענו כי לא חשבו שהתלונה תעזור או שהממונים יעשו משהו בנידון ו-18% השיבו כי כלל לא ידעו שמדובר בהטרדה מינית.
נוסף על כך, 14% סיפרו כי לא רצו לפגוע באדם שהטריד אותם, עשירית מהמשיבים חששו שלא יאמינו להם, 9% דאגו כי הדבר יביא לפיטוריהם או יפגע בהם מקצועית ו-9% נוספים אמרו כי הם לא סמכו על האנשים שבפניהם יכלו להתלונן.
יותר ממחצית העידו כי הוטרדו מינית בצבא או במקום העבודה
שאלה נוספת שנבדקה בסקר ביקשה לגלות את המקומות שבהם המשיבים עברו הטרדות מיניות. 60% מהנבדקים טענו כי ההטרדה קרתה ברחוב או בתחבורה הציבורית, ויותר ממחצית ציינו כי הוטרדו בצבא או במקום העבודה. כמו כן, 35% אמרו כי הוטרדו ברשתות החברתיות; 30% חוו הטרדה במקום בילוי ו-15% השיבו כי הוטרדו במוסד לימודים.
במקביל לפרסום תוצאות הסקר, מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה פועלת לקידום צעדים מוסדיים על מנת להחמיר את האכיפה במקומות העבודה וביניהם השקת קמפיין לאומי שיתמקד במקומות עבודה. מטרתה להקים מנגנון פיצוי לנפגעות הטרדה מינית שמעסיקיהן לא הגנו עליהם כמו שצריך ובנוסף להגדיל את הקנסות למעסיקים שלא יאכפו את החוק כראוי.
"עשרה מיליון שקל הקציתי מהמשרד לשיוויון חברתי על מנת למגר את התופעה", סיפרה השרה גילה גמליאל. "אנחנו עם אפס סובלנות לכל הנושא של הטרדות מיניות, ובקרוב, בחודש דצמבר, נקבל את המסקנות של הוועדה ונדאג ליישומן המלא".