תלמידי התיכונים ברחבי הארץ לא הגיעו הבוקר (ראשון) ללימודים בשל השביתה עליה הכריז יו"ר ארגון המורים רן ארז ביום שישי. מאז הוכרזה השביתה לא התקיימו כל מגעים בין הארגון לבין משרדי האוצר והחינוך, ולכן לא היה כל סיכוי לביטול השביתה ברגע האחרון. על פי משרד החינוך, הלימודים בתיכונים לא מתקיימים בכל הארץ, אך חטיבות הביניים נפתחו כרגיל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ארז אומר כי מאס במו"מ מול משרדי האוצר והחינוך, וטוען כי האוצר הציע תוספת של 60 שקלים ברוטו לחודש. באוצר מכחישים זאת ואומרים שהציעו למעשה 8,000 שקלים למורים צעירים ותוספת של עד 600 שקלים למורים ותיקים. בהודעת הארגון אתמול נמסר כי מדובר ב"שביתת אזהרה" בת יום אחד בשל "הסחבת וחוסר ההתקדמות שבה נוקטים משרדי האוצר והחינוך במו"מ על הסכם השכר בתיכונים". ההחלטה לגבי המשך הצעדים תתקבל לאחר הפגישה בין הצדדים שתתקיים מחר ועל פי תוצאותיה.
"המדינה צריכה להפסיק לטמון את ראשה בחול ולהשקיע בעתיד ההוראה ובעתיד של תלמידי ישראל", אמר ארז. גורמים במשרד האוצר אמרו לחדשות 2 Online כי "רן ארז פוצץ את המשא ומתן מסיבה אחת – זו תקופת בחירות בארגון המורים והוא רוצה להראות שהוא שווה משהו ועושה שרירים כדי להצדיק את תפקידו".
כבר ביום שלישי הכריז ארגון המורים על עיצומים במחאה על המו"מ שמתנהל מול האוצר, כשבועיים לאחר שהכריז הארגון על סכסוך עבודה. ארז טען כי הצעות האוצר למורים "מבזות ופוגעות בחינוך", וציין כי באוצר מוכנים להעלות את משכורות המורים ב-60 שקלים ברוטו לחודש בלבד. ארז מחה על יישום "עוז לתמורה" – ההסכם הקיבוצי שנחתם עם המורים העל יסודיים ב-2011 והסתיים בדצמבר 2016. לדבריו, מאז חודש ינואר מתנהל מו"מ מול האוצר בשיתוף המרכז לשלטון מקומי ומשרד החינוך.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "מזה מספר חודשים מנהל משרד האוצר משא ומתן להעלאת שכרם של המורים במטרה לשפר את תנאי העסקתם של מורים בתחילת דרכם. יודגש כי מורים אלו מרוויחים כשליש ממורים ותיקים – פער מהגבוה ביותר במדינות ה-OECD, שהולך וגדל. ארגון המורים מסרב לצמצם פער זה ובמקום זאת נוקט בצעדים כוחניים. מספר רב של הצעות בעניין זה הונחו על שולחנו של ארגון המורים, שדחה את כולן. צר לנו שארגון המורים בוחר לפגוע בתלמידי ישראל חרף דיון ענייני בהצעות שעל הפרק".