יממה לאחר ששיגר מכתב לשר האוצר ובו דרישה לתקצוב מתווה קיצור החופשות, חוזר ומבהיר היום (חמישי) השר בנט - הכדור בידיים של כחלון. "אנחנו עשינו את כל ההכנות במסגרת משרד החינוך למתווה קיצור החופשות", אמר בנט בריאיון ל"שש עם סיוון רהב-מאיר".
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"הכל מוכן לבתי ספר של החופשות, על אותה מתכונת של בתי ספר של החופש הגדול", הסביר שר החינוך. "המטרה שלי היא להגיע למצב שפסח, סוכות וחנוכה יהיו ימים שאפשר לשלוח את הילדים לבית הספר, בוודאי בגיל הנמוך. אבל זו שאלה תקציבית, אם זה יהיה כבר בחנוכה או לא זה תלוי בשר כחלון. פניתי אליו אתמול בכתב, הכדור אצלו ואני מאמין שהוא רוצה שזה יקרה ואני מקווה ששר האוצר ייעתר לעניין הזה".
אתמול שיגר שר החינוך מכתב לשר האוצר כחלון, בו דרש ממנו לתקצב את הרפורמה בחופשות באופן מידי. במכתב טוען שר החינוך כי תכנית הצהרונים וקיצור ימי החופשה של התלמידים אינן מגובות מבחינה תקציבית, וזאת למרות שהן "טומנות בחובן פוטנציאל אדיר לקידום המשק בטווח הקרוב ובטווח הארוך".
בנט תומך - התקציב טרם הועבר
במכתבו, הבהיר בנט כי משרדו ערוך לתת מענה לשתי הרפורמות ש"עתידות לתת מענה היסטורי לצרכי המשק והציבור במדינת ישראל באופן חסר תקדים, כפי שעלה גם מדוח מיוחד של המועצה הלאומית לכלכלה". עם זאת, חרף ההכרה בחשיבותן של הרפורמות, הנושא לא מקודם משום שלמשרד החינוך לא מוזרם התקציב הדרוש כדי ליישמן.
"לצערי נבצר ממשרד החינוך לקדם את הנושא מאחר והוא ממתין לאישור התקציב על ידי הדרגים מקצועיים במשרד האוצר מזה חודשים", הסביר בנט. "בהיעדר התקציב הנדרש לא ניתן להוציא לדרך את הרפורמה בלוח החופשות, ואף הרפורמה בצהרונים עלולה להיעצר כבר במהלך השנה".
עם פתיחת שנת הלימודים שוב הכריז בנט שהוא לא מוותר והודיע כי בכוונתו לקצר את החופש כבר בחנוכה הקרוב. אלא שהתקציב עדיין לא נמצא. כחלון הודיע לכל אורך הדרך כי הוא תומך בקיצור החופשות, אך לא התחייב למועד ולתקציב. עם זאת, ממשרדו נשבו רוחות חיוביות וכולם המתינו למשא ומתן בין האוצר לחינוך ולדיון תקציבי בממשלה. אלא שלחדשות 2 נודע כי המשא ומתן התמסמס בינתיים והדיון בממשלה נדחה שוב ושוב. כרגע הוא נקבע לינואר, אלא שגם אז לא ברור אם נושא החופשות אכן יעלה לדיון.
על פי ההערכות, הפעלת מסגרות חלופיות בכ-13 ימי חופשה במהלך שנת הלימודים לגנים ועד כיתות ג' יעלו למשק כחצי מיליון שקלים. עם זאת, תפוקת ההורים העובדים בימים אלה תגדל ותהיה שווה למשק כמיליארד שקלים בשנה.