השבוע ייערך שלב א' של מבחני המחוננים, ורבים מההורים לילדי כיתות ב' מוכנים לעשות הרבה כדי שהילדים שלהם יקבלו את הטוב ביותר: בהתאם לתקציב אדף המחוננים במשרד החינוך, 3% מהילדים, שיזכו לציונים הגבוהים ביותר, יתקבלו לתוכניות המיוחדות - ו-20% העליונים יתקבלו לתכניות המצטיינים המעשירות. אחת מהן היא תכנית "סחל"ב" לילדי כיתות ג'-ד', בה הילדים נהנים שיעורי ג'גלינג, הדפסת תלת מימד, תכנות, צילום סטילס, קומיקס ומוזיקה.
רוצים להתנסות בעצמכם במבחן המחוננים? לחצו כאן
השאלון באדיבות "הפרופסור הלא מפוזר" - הכנה למבחני מחוננים וכיתות מסלול
בעוד שספק אם ניתן להפוך ילדים שאינם מחוננים למחוננים, מצוינות דווקא בהחלט ניתן לטפח - וההורים אינם חוסכים במטרה להכניס את ילדיהם לאותם 20% עליונים: קורסי ההכנה למבחנים מלאים עד אפס מקום, ועולים גם לא מעט כסף. כך, למשל, הכנה של "הפרופסור הלא מפוזר" עולה 700 שקלים עבור שלב א' ועוד 1,200 שקלים לשלב ב'. בחברת iqute מציעים הכנה לשלב א' ב-650 שקלים ולשלב ב' ב-1,800.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אנחנו נותנים להורה את היכולת לישון בשקט בלילה, כי הוא יודע שהוא עשה הכל כדי שהילד שלו יעבור את המבחן", מסבירה ענת מנשה מ"הפרופסור הלא מפוזר". לדבריה, "ילד שמגיע לו להיות בתכנית, ילד שהוא מחונן וסביר שהיה עובר את המבחן גם בלעדינו, לא יתפספס בגלל משהו קטן שבכלל לא קשור למנת המשכל וליכולות שלו".
בין ההורים ששולחים את ילדיהם נמצא גם אורן סנייה, מחונן בעצמו שגם נשוי לאחת כזאת, ששלח את בתו זוהר לקורס הכנה. "דברים חשובים עולים כסף", הוא מבהיר. "זה עוזר לה להבין איך ניגשים לטקסט, איך מוצאים בתוכו את השאלות והתשובות הנכונות, איך להקיש מתוך הטקסט".
אך לא כולם מתלהבים מקורסי ההכנה הללו. "צריך לתאר לעצמנו מצב בו ילד נמצא במקום שבו כולם חכמים יותר ממנו, ומד דברים שאולי לא מעניינים אותו או נוגעים בו וכל זה למה? עבור ההורה, כי הוא כרטיס הביקור שלהם", מסבירה רות דפני, מנחת הורים ממכון אדלר. "הלחץ גרוע יותר, כי הוא לא נקודתי על המבחן בלבד, אלא נשאר לאורך זמן".