יו"ר ארגון המורים רן ארז הודיע היום (חמישי) למשרד החינוך כי אם לא יושגו הסכמות לטובת עובדי ההוראה ומערכת החינוך בישיבת המשא ומתן שנקבעה ליום שני, יחדש ארגון המורים את המאבק החל מיום שלישי הקרוב.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
המאבק יכלול השבתות ועיצומים של המורים, בשל טענת הארגון כי משרד האוצר מנסה למשוך את הזמן ולדחות את הצעות ארגון המורים. "הצעת משרד האוצר מסתירה בתוכה 'עיזים' הפוגעות בעובדי ההוראה ובמערכת החינוך ולא נאפשר לזה לקרות", אמר ארז. "ניסיון האוצר לגרום לכך שהמורים יממנו את שיפור מערכת החינוך ותפקוד בתי הספר על ידי חלק משכרם לא ייתכן. יש להקצות תקציב נפרד לשכר המורים ותקציב נפרד לשיפור מערכת החינוך ובתי הספר".
ארז טוען שתיקון זה, המוצע על ידי ארגון המורים, יתקן עיוותים שיאפשרו תפקוד ראוי של מערכת החינוך על מוריה ותלמידיה. "גם חישובי עלויות תוספת השכר אינם נכונים", הוסיף ארז. "זה לא מפליא אותנו, והערנו לאוצר על כך. העברנו סוגיה זו למנכ"ל משרד החינוך, וביקשנו ממנו להתערב - כי הכל בא על חשבון מערכת החינוך".
באוצר הביעו תמיהה מההודעה של ארגון המורים על שביתה ביום שלישי, שכן לטענת המשרד נקבעו ישיבות להיום וליום שני. "נדמה כי הישיבות שנקבעו לא ינוצלו על ידי הארגון לצורך קידום המשא ומתן באופן יעיל", אמרו באוצר, והוסיפו כי המשרד פועל להעלאת שכר המורים הצעירים. "צר לנו שארגון המורים פועל בצעדים כוחניים לאחר שכבר הודיע על הסכמות בעניין. המורים הצעירים מרוויחים כשליש ממשכורתם של מורים ותיקים, והפער ממשיך לגדול בכל שנה - פער חריג שארגון המורים מסרב לצמצם, ובמקום זאת פונה להחרפת הצעדים הארגוניים על גב תלמידי ישראל".
בתחילת השבוע תלמידי התיכונים ברחבי הארץ לא הגיעו ללימודים בשל השביתה עליה הכריז יו"ר ארגון המורים רן ארז ביום שישי. ארז אמר אז כי מאס במשא ומתן מול משרדי האוצר והחינוך, וטען כי האוצר הציע למורים תוספת של 60 שקלים ברוטו לחודש בלבד. באוצר הכחישו זאת, ואמרו שהציעו למעשה 8,000 שקלים למורים צעירים ותוספת של עד 600 שקלים למורים ותיקים. השביתה הוגדרה כ"שביתת אזהרה" בת יום אחד בשל "הסחבת וחוסר ההתקדמות שבה נוקטים משרדי האוצר והחינוך במשא ומתן על הסכם השכר בתיכונים".