תחת הכותרת "הפגנת הפלסטר" התכנסו הערב (שלישי) עשרות מורים ואנשי חינוך להפגין מול ביתו של שר החינוך נפתלי בנט, במסגרת מאבקם על שכרם. כפי שנחשף לראשונה בחדשות 2, מורים רבים הופתעו לגלות כי תלוש השכר של חודש ספטמבר נחתך ופתחו במחאה. במסיבת עיתונאים הודיעו כי בכוונתם להקים ארגון מורים חדש.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הארגון החדש, תנועת "חדר מורים" - התנועה לשיפור מעמד המורה בישראל, אמורה לטענת המורים להוות חלופה לארגון המורים וההסתדרות שלדבריהם "לא דואגים למורים". המשתתפים עמדו הערב כשפלסטר מודבק על פיהם, לדבריהם "כאות מחאה על הניסיון להשתיק את עובדי ההוראה בישראל".
המורים דרשו בהפגנה למנות ועדה חיצונית שתבדוק את המחדל, ושתגיש מסקנות לשר בנט בתוך חודש. עוד הם דורשים מארגון המורים והסתדרות המורים להצטרף למאבק המורים.
"יש לנו דרישה פשוטה - שחברה חיצונית תיתן ייעוץ ותנהל את המחדל בשכר", אמר אחד ממארגני ההפגנה אייל נמר. "עשרות שנים משרד החינוך אחראי לבלאגן שקורה שם ולא יכול להיות שאנשיו הם אלו שיעמדו בראש הוועדה שאמורה לטפל בנושא".
"מישהו צריך לקחת אחריות", אמרו המורים בהפגנה. "מדובר במחדל מתמשך של איגודי העובדים ומשרד החינוך – הם האשמים, הם אלו שהביאו את עובדי ההוראה אל מתחת לקו העוני. החלטנו הערב להודיע על הקמה של ארגון אלטרנטיבי אותו יובילו אנשי חינוך אמתיים, גננות, מורים, מדריכים, יועצים, מנהלים – עובדי ההוראה".
"עשרות שנים עומדים בראש איגודי העובדים בישראל אותם אנשים, שכנראה מזמן לא מצליחים לראות ולהבין מה קורה בשטח", המשיכו. "הם מגיבים באיטיות, הם בוחרים בצדדים לא נכונים, הם עושים כמעט הכול – חוץ מלדאוג לעובדים. אנחנו מודים לכם, תודה. החזירו לנו את המפתחות. הגיע הזמן שעובדי ההוראה ייקחו את המושכות ויובילו מהלך לשיפור מעמדם".
המורים הציגו את דרישותיהם ממשרד החינוך:
• מינוי חברת בדיקה וייעוץ חיצונית לעצירה וטיפול במחדל השכר.
• השוואת שכר עובדי ההוראה בישראל לשכר הממוצע של עובדי ההוראה במדינות ה-OECD.
• ביטול "המכסות" לקידומים בדרגה ועדכון אוטומטי רטרואקטיבי לכל העובדים הזכאים מיום הזכאות.
• השוואת תנאי אחזקת הרכב הנהוגים במגזר הציבורי לכל עובדי ההוראה במקום החזרי נסיעה.
• תשלום שעות נוספת בפועל, ללא מגבלה ובהתאם לנדרש.
• השוואת התנאים הסוציאליים של עובדי ההוראה לנהוג במגזר הציבורי כולל אוכלוסיית הגמלאים.
• הקמת צוות עבודה עם תקציב שנתי של 5 מיליון שקלים לפעילות הסברה לשיפור מעמד עובדי ההוראה.